Pozsár Bence a Parlamentbe vágyott

kenu1
Tíz EDF DÉMÁSZ érem a kajak-kenu diákolimpiáról
2014. június 4. szerda
evezos1
Evezős éremeső a hétvégén
2014. június 10. kedd
pozsar1

pozsar1

Komoly elismerésben részesült szerdán Pozsár Bence, az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE válogatott evezőse. Az SZTE-GTK tanulója a fővárosi Sportok Házában átvehette a Magyarország Jó tanuló-jó sportolója díjat. Az egyetemi és főiskolás világbajnoki bronzérmes Bence sok munkát fektetett az elmúlt évbe, nemcsak a versenypályán, hanem az egyetemen is kiváló eredmények ért el.

– Kicsit furcsa, hogy most júniusban vehettem ezt a díjat, hiszen ez az elismerés még a 2012/13-as tanévre vonatkozik, de ettől függetlenül nagyon büszke vagyok rá, mert tényleg sokat kellett érte dolgoznom. A 2012-es kazanyi egyetemi és főiskolás vb-n bronzérmesek lettünk csapattársammal, Matyasovszki Danival. Akkor már tudtam, hogy a sportolói kritériumoknak megfelelek, ezután ráfeküdtem a tanulásra. Előbb egy 5,2-es, majd a következő félévben egy 4,5-es átlagot hoztam össze a Gazdaságtudományi Karon. Tudtam, hogy ezt a díjat minden évben a Parlamentben adják, ezért nagyon motivált, hogy én is eljussak eddig a pillanatig. A sors fintora, hogy az idei gálát már a Sportok Házában tartották.

Bence idén kimarad a nemzetközi vérkeringésből, hiszen a tavaszi válogatókon nem járt sikerrel. Négyesben ugyan lett volna esélye versenyezni, de egyik társa kiszállt a hajóból, így az egységük a parton marad.

– A sport már csak ilyen. Úgy érzem remekül sikerült az alapozásunk, fizikailag sokat erősödtem, a vízen mégsem jártam sikerrel. Sokat kivett belőlem – könnyűsúlyú evezős lévén –, hogy mindig hozzam a súlyomat. Páros partnerem, Matyasovszki Dani az U23-as világbajnokságra készül egyesben, ezért most ideiglenesen szétváltunk. Nekem erre a szezonra már csak a hazai versenyek maradtak, de az ősszel még motiváltabban kezdem el a felkészülést a következő idényre.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>