Az ifi világbajnok Kuli Szegedre igazolt

Több évtizedes sikeres és kitartó munkájáért Kása Ferencet (balra) is díjazta az MKKSZ
Három szegedi díj az MKKSZ év végi gáláján
2016. december 21. szerda
suba-varga
Suba Róbert és Varga Katalin is Szegedre szerződött
2017. február 23. csütörtök
13600235_1762860153958765_6307033415593794463_n

Két fiatal tehetség is szegedi színekben folytatja a kajakos pályafutását, Kuli István és Szendy Márk is már Hűvös Viktor csoportjával kezdte el a téli felkészülést. A 18 esztendős Kuli Szarvason ismerkedett meg a sportággal, Bátor György volt a nevelőedzője. 2015-ben Portugáliában ifi világbajnoki címet szerzett K1-200 méteren, míg a tavalyi korosztályos világbajnokságon két ezüstérmet gyűjtött ugyancsak sprinttávon. Több klub is szerette volna a soraiban látni, a fiatal versenyző mégis az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE hívására mondott igent!

Kuli István 2017-től már szegedi versenyzőként száll vízre

Kuli István 2017-től már szegedi versenyzőként száll vízre

A másik új fiú, Szendy Márk az MTK-ben nevelkedett Kőbán Rita irányítása mellett. A 19 esztendős kajakos a legutóbbi két korosztályos Európa-bajnokságon szerepelt a magyar válogatottban.

Az erő vele van: Szendy Márk az MTK-tól szerződött Szegedre

Az erő vele van: Szendy Márk az MTK-tól szerződött Szegedre

Az egyesület szakmai vezetője, Sík Márton elégedetten nyugtázta, hogy a két tehetség szegedi színekben folytatja a pályafutását:
Kuli István a sportág egyik nagy ígérete, az elmúlt években nagyszerű eredményeket ért el a korosztályában, hiszen első éves ifiként lett világbajnok 2015-ben, tavaly pedig két ezüstérmet nyert a vb-n. Az olimpiai programváltozás miatt komoly feladat lesz számára, hogy a 200 méterről átálljon a hosszabb távokra, de bízunk benne. Egyesben és csapathajóban is szép jövő várhat rá. Azt várjuk tőle, hogy az olimpiai ciklus végére meghatározó versenyző legyen a hazai felnőtt mezőnyben, addig pedig az U23-asok között bizonyíthat. Szendy Márk is nagyon tehetséges kajakos, aki Istvánhoz hasonlóan remek fizikai adottságokkal rendelkezik, de a felnőtt mezőnybe még neki is bele kell erősödnie. Mindkét fiúval hosszútávra tervezünk.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>