HANZÓK ÖRS ALAPÍTVÁNY

Az Alapítványt Hanzók Örs, fiatalon elhunyt sportoló emlékére hozta létre a Hanzók család és sportszerető baráti köre 1992-ben.

Az Alapítvány arra hivatott, hogy minden olyan egyéni és kollektív kezdeményezést támogasson, amely a kajak-kenu utánpótlás fejlesztését, támogatását célozza, valamint az ifjúság szabadidős tevékenységét, és versenyszerű sportolását biztosítja.
Az Alapítvány támogatásának középpontjában az ifjúsági kajak-kenu fejlesztése, verseny szervezése és támogatása áll.
Az Alapítvány különös gondot fordít az ifjúsági versenyzők edzőtáborozási és versenyzési lehetőségeinek biztosítására, sportfelszerelések vásárlására, külföldi versenyekre való utazás anyagi támogatására, eseti segélyezésre, ösztöndíj nyújtására, valamint a versennyel kapcsolatos költségek fedezésére.
Hosszú évek óta hagyomány, hogy a fájdalmasan hamar elhunyt tehetség emléke előtt adózva az alapítvány és az NKM Szeged Vízisport Egyesület egy saját rendezésű kajak-kenu versennyel kezdi el a szezont
A Hanzók Örs Emlékversenyen mintegy 300-400 fiatal indul, de nagy számban képviselteti magát az idősebb korosztály: a junior, a felnőtt, és a senior korosztályba tartozó kajak-kenusok is. A versenyzők mintegy 20-25 klub színeit képviselik, és mintegy 40 számban mérhetik össze erejüket, tudásukat.
Az emlékfutamban, a serdülő II-es korcsoportos fiúk versenyében a győztes egy K1-es hajót vehet át, melyet a Hanzók Örs Alapítvány ajánl fel egy éves használatra.

Az Emlékversenyen évek óta hagyomány, hogy a nap zárásaként a helyszínen egy finom ebéddel –gulyáslevessel vagy pörkölttel - vendégelik meg a résztvevőket.

 

A Hanzók Örs Alapítvány célja, hogy minél több fiatal sportoló számára biztosítsa a versenyzés, a fejlődés, illetve a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.
 

Hanzók Örs Alapítvány
Számlaszám: 57400011-10105522
Adószám: 18450170-1-06 (felajánlhatja adójának 1%-át)