Bronzos francia meló – Laczó Dániel érmet nyert a maraton Eb-n

Nagyszerűen sikerült a maratoni kenus Laczó Dániel számára a felnőtt Európa-bajnokság. Seller László tanítványa három számban állt rajthoz a franciaországi Decize-ben rendezett kontinensviadalon. Egyesben bronzérmes lett, a sprint távon negyedikként ért be a célba, Nagy Gergellyel alkotott párosuk pedig az ötödik helyen végzett.

Bronzos francia meló – Laczó Dániel érmet nyert a maraton Eb-n

- Egy harmadik, egy negyedik és egy ötödik hely az Eb-n! Hogyan hangzik ez a „számsor”?
- Ez volt az első felnőtt Európa-bajnokságom egyesben, így nagyon elégedett vagyok a bronzéremmel. Az első körben a hosszú egyenesnél lemaradtam az élbolytól, utána már hiába kapaszkodtam, nem tudtam küzdeni a még fényesebb éremért. Mindenesetre sokat profitáltam ebből a versenyből, hiszen szinte mindenki indult, aki számít, így megismerhettem a felnőtt mezőnyt
- A második két számoddal mennyire vagy elégedett?
- A rövid körös verseny nagyon jól sikerült! Eddig csupán egyetlen egy ilyen futamon vettem részt, ahhoz képest fejlődtem. Végig elől tudtam maradni, az utolsó métereken pedig jobban rúgtam be a hajót, mint a spanyol riválisom, így elcsíptem a negyedik helyet.  Párosban is szép eredményt értünk el, hiszen egy nagyon erős mezőnyben lettünk ötödikek. A verseny második felében elkövettünk néhány apróbb hibát, a hajónk is megsérült, megtelt vízzel, arra már nem is volt esélyünk, hogy a bronzérmes spanyol egységet utolérjük és végül a csehek is lehagytak minket. 
- Októberben rendezik a sportág világbajnokságát! Addig hogyan alakul a programod?
- Most egy nagyon rövid pihenőt tartunk, jövő hétvégén viszont indulok az U23-as gyorsasági magyar bajnokságon. C1 1000 méteren szeretnék végre egy jó pályát menni, mert ebben a szezonban ez még nem sikerült. Utána pedig folytatjuk a vb-felkészülést.