Csamangó Attila: "Igazi csapatmunka ez a 3. hely"!

Csamangó Attila és Győrfi Tamás a 3. helyen végzett az év fogyatékosokkal foglalkozó edzője szavazáson. A Suba Róbert és Varga Katalin felkészülését irányító trénerek számára óriási élményt jelentett, hogy ott lehettek a magyar sport ünnepén, a 60. Év Sportolója Gálán a fővárosi Nemzeti Színházban.

Csamangó Attila: "Igazi csapatmunka ez a 3. hely"!

Csamangó Attila és Győrfi Tamás 2015-ben kezdett el dolgozni Varga Katalinnal és Suba Róberttel. A két parasportoló fejlődése azóta is töretlen, Suba Róbert 2017-ben Európa-bajnoki címet szerzett Plovdivban, a racicei vb-n pedig két ezüstérmet nyert. Ennek a nagyszerű eredménysornak köszönhető, hogy a versenyző a 4. helyen végzett az év fogyatékos sportolója szavazáson, edzőit pedig szintén jelölték a 2017 legjobbja címre. Csamangó Attila először vehetett részt ilyen gálán, az NKM Szeged VE edzője szerint már az is nagyon nagy dolognak számít, hogy meghívást kaphattak az eseményre.

- Nagyon megtisztelő volt számunkra, hogy ott lehettünk ezen a gálán - kezdett bele a mesélésbe Csamangó Attila. Arra sem számítottam, hogy bekerülünk a legjobb 10 közé, ezért a TOP3-ba jutás nekem óriási meglepetés volt. Ez a jelölés és a harmadik hely egy nagyon komoly csapatmunka eredménye, a versenyzőinket az NKM Szeged VE és a szövetség is egész évben segítette, így közös az érdem. Számomra külön öröm, hogy egy ilyen rangos szavazáson a parasportot egy szintre emelték az épek sportjával. Hogyan éltem meg a díjátadást? Igaz, hogy benne volt a pakliban, hogy mi leszünk Tamással az év edzői, de azért próbáltam a realitás talaján maradni. Nekünk ez a nagyon szép harmadik hely is óriási elismerés.