Csodálatos ezüst - Suba Róbert szerezte a magyar válogatott első érmét

Nem szakadt meg Suba Róbert nagyszerű sorozata, hiszen az NKM Szeged VE paraválogatott versenyzője a portugáliai világbajnokságon is érmet szerzett. Csamangó Attila és Győrfi Tamás tanítványa a KL1 Férfi 200 méter A Döntőjében a második helyen ért célba.

Csodálatos ezüst - Suba Róbert szerezte a magyar válogatott első érmét

Suba Róbert ismét bizonyította, hogy parakajakban a világ élvonalához tartozik. Az NKM Szeged VE sportolója Montemor-o-Velhóban ezüstérmes lett a KL1 kategóriában az olasz Esteban Farias mögött. 

- Nagyon örülük az ezüstéremnek - értékelt büszkén a Suba Róbert! Picit aggódtam a döntő előtt a hínár és az oldalszél miatt, de végül minden jól alakult. Csamangó Attilával és Győrfi Tamással idén is jó munkát végeztünk, de még látunk lehetőséget az előrelépésre.

Suba Róbert 2014 óta minden jelentősebb világversenyén szerzett legalább egy érmet. Az NKM Szeged VE versenyzője szombaton parakenuban is vízre száll, a VL2 Férfi 200 méter döntőjében. 

Varga Katalin is nagyszerűen szerepelt a portugáliai világbajnokságon. A szegedi versenyző kajakban (KL2) és kenuban (VL3) is a negyedik helyen végzett.

- Nem számítottam rá, hogy kenuban negyedik leszek ezen a vb-n, hiszen ezt a szakágat májusban kezdtem el - mesélte büszkén Varga Katalin.  A rajtom nem sikerült a döntőben, ehhez képest nagyszerűen alakult a futam vége, még úgy is, hogy tartalékoltam a másnapi kajak fináléra. Ezzel a két negyedik hellyel nagyon elégedett vagyok, a következő két éves tervem egy aranyérem, úgyhogy megvan a motiváció a folytatásra.