Csonka Gábor újra legyőzte a 21 km-t

Csaknem háromszázan vettek részt az NKM SZEGED Vízisport Egyesület szombati nyílt edzésén. A közös futáson 7 km és 21 km közül lehetett választani. Klubunk elnökségi tagja, Csonka Gábor is vállalta a kihívást, csak úgy, mint tavaly, idén is félmaratont futott.

Csonka Gábor újra legyőzte a 21 km-t

- Ez a futás is óriási élmény volt, pedig 58 évesen, 90 kilóval nem vagyok az az ideális hosszútávfutó alkat – kezdett bele a mesélésbe Csonka Gábor. 15 kilométernél volt egy komoly holtpontom. Ott már mindened fáj, szidod magad és felteszed a kérdést, hogy mégis minek csinálod, de valahogyan erőt veszel magadon és mész tovább. Az a legjobb érzés, amikor képes vagy legyőzni önmagadat. Nagyjából két és fél óra alatt teljesítettem a távot, de nem érdekelt az időeredmény, csak az volt a fontos, hogy megállás nélkül lefussam a 21 km-t. Nagyon profi volt a szervezés, öt frissítő állomás segítette a futást, de ott is csak lassítottam.

Csonka Gábor évtizedek óta hazajár a vízitelepre, 9 évesen Kása Ferenc volt az első edzője. A közkedvelt tréner a mai napig nagy hatással van rá. Ő tanította meg neki, hogyan kell hozzáállni a munkához és ő nevelte belé a kitartást is. Csonka Gábor szerint a Kacsa bácsitól kapott értékek egész életében elkísérik, az iskolában, a civil életben és az üzleti életben is sokat segítettek neki.

- Emlékszem rá, hogy Kacsa bácsi tavaly lefutotta a teljes maratont, ez pedig engem is nagyon motivált – folytatta az NKM Szeged VE elnökségi tagja. Igazság szerint egy évvel ezelőtt a 7 km-re készültem, de futás közben meggondoltam magam és azt mondtam gyerünk, megcsinálom a 21 kilométert.  Utána két napig az ágyban feküdtem, de nagyon büszke voltam magamra, hiszen először futottam le a félmaratont. Idén már sokkal tudatosabban készültem a nyílt edzésre és talán ezért is nem fájt annyira. A kihívás azonban így is megvolt, hiszen a nyári térdoperációm után szerettem volna bebizonyítani magamnak, hogy képes vagyok teljesíteni a hosszabb távot. Kicsit abnormális, de örülök, hogy másodszor is sikerült.