Disznótor után jöhet Dél-Afrika

Vasárnap öt hétre Dél-Afrikába utazik Bodonyi András, az NKM Szeged VE válogatott kenusa. A világbajnoki 7. helyezett versenyző egy jól sikerült téli alapozás után kezdheti majd el a meleg égövi edzőtáborozást. Bodonyi András a szombati napot még a családjával töltötte, vasárnap viszont válogatott csapattársaival repülőre száll és meg sem áll Dél-Afrikáig.

Disznótor után jöhet Dél-Afrika

- Jól esett a mai ebéd?

- Igen, nagyon! A disznótoros menü a kedvemre való, így legalább a dél-afrikai hetek előtt tudtam egy jóízűt enni. Nálunk ez már hagyomány, hogy a tél végén minden évben összejön a család. Két évvel ezelőtt is éppen a dél-afrikai edzőtábor előtt volt a disznóvágásunk, akkor szinte onnan indultam a repülőtérre. Most is egy elég hosszú, öthetes edzőtábor vár ránk, ezért jól esett, hogy együtt lehettem a szeretteimmel. 

- A válogatott kenusok Vécsi Viktor vezetésével együtt dolgozták végig az elmúlt hónapokat. Bodonyi András milyen érzésekkel zárta az alapozást?

- A válogatott összetartás során minden adott volt a minőségi munkához, nekünk csak és kizárólag magunkra kellett figyelni, még egy gyógytornász is segítette a felkészülésünket. Az egész telet végig dolgoztuk, de jutott kellő idő a regenerálódásra is. Úgy érzem, hogy előre léptem, a télen megdöntöttem az egyéni rekordjaimat kondiban és úszásban is, futásban pedig tudtam hozni azt a magas szintet, amit a korábbi években. Jó erőben érzem maga, úgyhogy jöhet az evezés!

- Vécsi Viktor nem csak neked tart majd edzést, hanem a kenus csapat edzőjeként ül a motorosban. A felkészülésedet ez mennyiben módosítja?

- Nem hinném, hogy módosítja, a többieknek viszont bizonyára lesznek benne új dolgok. A srácok kérdezgették tőlem, hogy mire számíthatnak majd Dél-Afrikában, milyen edzéseink lesznek és Viktorral is beszéltünk erről. A két évvel ezelőtti dél-afrikai program jól sikerült, ezért vélhetően most is annak mentén végezzük majd a felkészülést. Az első egy-két hétben a hosszú kenuzásokra és a technikára helyezzük a hangsúlyt, utána pedig szép lassan jönnek a résztávos edzések. A cél az, hogy Dél-Afrikából már technikailag felkészülve érkezzünk haza, legyen rendben a mozgás és legyen meg a megfelelő alapunk az itthoni folytatáshoz.

- Vissza magaddal bármit, ami majd segíti a kikapcsolódást?

- Semmi extrát nem pakolok be a bőröndbe, az edzés felszerelésen és a ruhákon kívül mindössze két könyvet viszek magammal. Dél-Afrika egy igen különleges világ, egy európai számára sok érdekességet rejteget. Bízom benne, hogy az ottani lehetőségeket ki tudjuk majd használni a szabadidőnkben.