Dupla szegedi siker a szétlövésen

Parádés napot zárt a DÉMÁSZ Szeged Vizisport Egyesület, a Szolnokon rendezett szétlövésen a klub mindkét kajakosa győzelmet ünnepelhetett.  Ezzel eldőlt, hogy Medveczky Erika három számban is indulhat a racicei világbajnokságon, Birkás Balázs pedig pályafutása első felnőtt vb-jére készülhet.

Dupla szegedi siker a szétlövésenA férfi kajakpárosok 200 méteres szétlövésén Birkás Balázs és honvédos társa, Balaska Márk a szinte verhetetlen Horváth Bence-Szomolányi Mátét egység ellen szállt vízre szerdán délelőtt. Birkásék a hétvégén ebben a számban megnyerték az Európa-bajnokságot, ennek ellenére a győriek kettőse számított az esélyesnek. Mégis borult a papírforma, a szegedi kajakos egysége óriási csatában legyőzte a favoritot.

- Sokan nem fogadtak volna arra, hogy ezt a szétlövést képesek vagyunk megnyerni, de mi bíztunk magunkban – értékelt Birkás Balázs, a DÉMÁSZ Szeged VE felnőtt Európa-bajnok kajakosa. Nagyon jó pályát mentünk, ki adtuk magunkból a maximumot, hihetetlenül boldog vagyok, hogy győztünk Márkkal. Az Európa-bajnoki címünk óriási lendületet adott az egységünknek. A közösségi médiából olyan szintű szeretet áradt felénk, hogy az valami hihetetlen. Számunkra ismeretlen emberek gratuláltak nekünk és ez óriási erőt adott a mai naphoz.

Délután Medveczky Erikának szurkolhattunk, aki a női kajakosok 500 méteres szétlövésén szállt vízre a szám friss Európa-bajnoka, Takács Tamara ellen. A DÉMÁSZ Szeged tavasszal leigazolt versenyzője nagyszerű evezéssel megnyerte a futamot, így újabb számban harcolta ki a racicei részvételt.
- Nagyon örülök a győzelemnek! Végig bíztam benne, hogy ezt a szétlövést meg tudom nyerni. Tamara az Európa-bajnokságon nagyszerű teljesítményt nyújtott, a második válogatós tapasztalataim alapján azonban úgy éreztem, hogy ha tudok egy jó pályát menni, akkor reális esélyem lesz a győzelemre. Minden úgy történt, ahogyan elterveztem, ráadásul egy nagyon-nagyon jó időt is eveztem, ami megerősít abban, hogy ebben a számban lehet keresnivalóm a világbajnokságon is.

Ezzel eldőlt, hogy az augusztus 24-én kezdődő csehországi világbajnokságon öt DÉMÁSZ Szeged VE versenyző: Medveczky Erika, Nádas Bence, Birkás Balázs, Suba Róbert és Varga Katalin részvétele már biztos.