El nem múló fájdalom – idén is megemlékeznek a tizenegy éve elhunyt Séra Miklósról

A magyar kajak-kenu elmúlt évtizedeinek egyik meghatározó alakja volt a legendás mesteredző, Séra Miklós. A kiváló szakember 2007-ben, fájdalmasan korán, 60 esztendős korában távozott az égi versenypályákra. Egykori tanítványai azóta is becsülettel ápolják az emlékét, az augusztus 29-én kezdődő szolnoki felnőtt országos bajnokságon ismét megemlékeznek róla.

El nem múló fájdalom – idén is megemlékeznek a tizenegy éve elhunyt Séra Miklósról

Séra Miklós az edzői pályafutását 1972-ben kezdte, az MTK, a KSI és a Bp. Honvéd versenyzőivel dolgozott. Tanítványai olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki címeket nyertek, köztük a kétszeres olimpiai aranyérmes és olimpiai ezüstérmes Horváth Gábor a legeredményesebb, ám a sprintszámokban érmeket halmozó Fehérvári Vince és Beé István is az ő irányításával készült, valamint Hegedűs Róbert is büszkén vallhatta edzőjének.

Az egykori tanítványok továbbra is odafigyelnek arra, hogy szeretett edzőjük emléke ne merüljön feledésbe. A Séra Miklós Baráti Kör Miki bácsi emléke és nagysága előtt tisztelegve a 2018-as magyar bajnokságon is különdíjat ajánl fel a férfi K-2 200, valamint a férfi K-4 200 méteres számokban. A győztes egységek egy-egy Miki bácsi arcképével gravírozott kupát, valamint 100-100 ezer forintot kapnak. A Baráti Kör egy régen működő alapítványon keresztül szívesen fogad minden olyan támogatást, amely segíti ennek a nemes célnak az életben tartását. Ennek a közös összefogásnak volt köszönhető, hogy a Baráti Kör tagjai az elmúlt két év győzteseit a korábbiaknál magasabb összeggel tudták jutalmazni.

Fogadó szervezet: Hanzók Örs Alapítvány
57400011-10105522