Elitben az NKM Szeged VE - egyetlen vidéki klubként a TOP 10-ben

Óriási megtiszteltetésben részesült az NKM Szeged Vízisport Egyesület. Az olimpiai szereplés alapján klubunk volt az elmúlt 30 év nyolcadik legeredményesebb magyar sportegyesülete. Az NKM Szeged VE egyetlen vidéki klubként került be a TOP 10-be.

Elitben az NKM Szeged VE - egyetlen vidéki klubként a TOP 10-ben

Pénteken ünnepelte megalakulásának 30. évfordulóját a Sportegyesületek Országos Szövetsége. A SOSZ 30 Gálaünnepségre meghívták az elmúlt három évtized legeredményesebb magyar egyesületeit, köztük az NKM Szegedet is. Az 1992-2018 közötti nyári, téli olimpiai és paralimpiai játékokon szerzett olimpiai pontok alapján számított rangsorban a Szegedi Vízisport Egyesület a nyolcadik helyen végzett. A klub klasszisai közül Douchev-Janics Natasa Athénban kettő, Pekingben pedig egy olimpiai bajnoki címet szerzett, Vajda Attila 2008-ban Pekingben ért fel a csúcsra, míg Storcz Botond 2004-ben a férfi kajaknégyessel állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az NKM Szeged VE az elmúlt 30 évben az olimpiai és paralimpiai játékokról 5 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel büszkélkedhet. 

- Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy egyedüli vidéki klubként ott lehettünk a "nagyok" között - jegyezte meg Petrovics Kálmán klubigazgató. Nagyon büszkék vagyunk az elmúlt 30 év sikereire, köztük természetesen az olimpiai bajnoki címekre és az olimpiai érmekre. Külön kiemelném, hogy a mi egyesületünk csak egyetlen szakosztály, a kajak-kenu eredményeivel került be a TOP 10-be, míg a patinás fővárosi klubok 10-15, vagy akár még több szakosztályt is működtetek. Tagjai lehetünk egy olyan közösségnek, amely nagyon sokat tesz azért, hogy a magyar sport sikeres legyen és ez nagyon nagy dolog.

Az elmúlt 30 év legeredményesebb magyar klubjainak rangsora:

1. Budapesti Honvéd SE
2. UTE
3. Vasas SC
4. Budapesti Spartacus SC
5. MTK Budapest
6. BVSC-Zugló
7. Csepel SC
8. NKM Szeged Vízisport Egyesület
9. Ferencvárosi TC
10. Kőbánya SC