„Erős négyest” ért a két Eb-arany és a vb-ezüst

Nádas Bence, a DÉMÁSZ Szeged VE kajakosa mindkét idei világversenyről éremmel térhetett haza. A Plovdivban rendezett Európa-bajnokságon a négyessel és a Tótka Sándorral alkotott párosukkal is aranyérmes lett, a racicei világbajnokságon pedig K2-500 méteren szerzett egy ezüstöt ugyancsak Tótkával. Hűvös Viktor tanítványa néhány hetes pihenő után októberben újra munkába állt és megkezdte a felkészülést a 2018-as szezonra.

„Erős négyest” ért a két Eb-arany és a vb-ezüst

- Az ősz már napok óta nem a szebbik arcát mutatja, de az elmúlt hetekbe azért belefért még az evezés?
- Egyáltalán nem panaszkodhatunk, hiszen szombatig szinte tökéletes időjárási körülmények között kajakozhattunk. Azt hiszem, hogy csak egyetlen egy olyan napunk volt, amikor rossz volt az idő. Az elmúlt négy hétben tényleg minőségi vízi edzéseket tudtunk végezni, eveztünk szélcsendben, eveztünk szélben, de akkor pedig kellemes meleg volt. A tervek szerint még másfél hétig vízen maradunk, mielőtt végleg elkezdjük a téli munkát.

- Összeállt már a végleges programotok?
- Még nem teljesen, hiszen például az uszodát még nem foglaltuk le. A kondi, futás, úszás program persze biztos, de az arányokról még nem beszéltünk. Szerencsére Hűvös Viktor mindig megtalálja a módját annak, hogy ne legyenek egyhangúak és monotonok az edzések. Valami újdonságot mindig beletesz a tréningekbe. Mindig tesztelünk valamit, ennek köszönhetően a csapattal úgy megyünk minden edzésre, hogy várjuk mi lesz a program. Ez változatosság sokat segít abban, hogy „túléljük” a telet.

 


- Hűvös Viktorral beszéltetek már arról, hogy az egyéni felkészülésedben terveztek-e valamilyen változtatást?
- Az biztos, hogy jövőre az egyes teljesítményemen szeretnénk javítani, ezért erre egy picit nagyobb hangsúlyt fektetünk. Tavaly ősszel a betegségem miatt sokat kellett kihagynom, idén azonban zökkenőmentes a felkészülésem! Jó állapotban érzem magam és remélem, hogy az egész szezonban így marad. Bízom benne, hogy évről évre tudok előrelépni!
 

- A 2017-es versenyszezonra Nádas Bence hányas osztályzatot adna Nádas Bencének?
- Nem is tudom, az összkép mindenképpen pozitív, szerintem egy négyes fölét!
- Az ötös alá nem hangzik jobban?
- Ezúttal nem! A négyes fölé sokkal jobban motiváló, mert jó úton haladunk ugyan, de bőven van még hova fejlődni!