Felvonulással ünnepeltük a szegedi evezés másfél évszázados jubileumát

1870-ben a Szegedi Csolnakázó Egylet néven alakuló evezősegyesülettel kezdődött a sportág története a napfény városában. A patinás évforduló alkalmából az Országos Bajnokság „nulladik napján” a MESZ és a ünnepelt klub, az NKM Szeged Vízisport Egyesület felvonulást tartott a belvárosban.

Felvonulással ünnepeltük a szegedi evezés másfél évszázados jubileumát

Nem mindennapi esemény előzte meg a Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központban csütörtökön kezdődő négy napos evezős országos bajnokságot!
A Dugonics téren a Makói Magán Zeneiskola fúvószenekara felvezetésével a hazai klubok evezősei tisztelegtek égbe emelt lapátjukkal a jubiláló házigazdák előtt. A menet a Klauzál térre vonult, ahol ünnepi beszédek következtek. Petrovics Kálmán az NKM Szeged Vízisport Egyesület igazgatója beszédében kiemelte, hogy 1863-ban már gyűjtést szerveztek az evezős sport létrehozására,majd hét évvel később alakult meg a klub.

- Nagyszerű százötven évet építettek fel az elődeink! A feladatunk az, hogy mindent megtegyünk azért, hogy megalapozzuk a jövő nemzedékének evezős sportját és azt a következő százötven évet, ami ezzel a rendezvénnyel indul. Szeretnénk tudatosítani, hogy az összefogás, a sportág iránti elkötelezettség és szeretet, az önmegvalósítás akarata, minden, ami egyesületünk „Bajnokokat nevelünk” szlogenjében foglaltatik, jó kezekben van Szegeden - fogalmazott Petrovics Kálmán.

Forrás: MESZ
Fotó: Czucz Bálint, MESZ