Fókuszban a páros – Kárász Anna 2019-ben is Kozák Danutával versenyezne

Nagyon várja már az idei versenyeket Kárász Anna, az NKM Szeged VE négyszeres világbajnok kajakosa. Simon Miklós tanítványa túl van egy remekül sikerült dél-afrikai edzőtáboron, most pedig Szolnokon készül a rá váró 2019-es feladatokra. Kárász Anna többek között arról is mesélt, hogy pénteken összeültek egy edzésre Kozák Danutával, amely érzése nagyszerűen sikerült.

Fókuszban a páros – Kárász Anna 2019-ben is Kozák Danutával versenyezne

- A dél-afrikai nyár után hogyan esnek az edzések a szolnoki tavaszban?
- Őszintén szóval elég nehezen barátkoztam meg a hazai időjárással, megérzem a hőmérséklet különbséget. Nagyon jó volt kint edzeni, minden ideális volt, nagyszerűen sikerült az edzőtábor. Szolnokon viszont nagyon kemény a víz, ehhez is újra hozzá kellett szokni.
- Milyen passzban vagy?
- Most minden rendben van körülöttem és ennek nagyon örülük. Jókedvűen megyek edzeni, élvezem a munkát és nagyon várom már az első komoly feladatokat. Gyorsan telik az idő, lassan már májust írunk és jönnek az első versenyek.
- Sikerült előrelépni a 2018-as tavaszhoz képest?
- Ez egy érdekes kérdés, mert Dél-Afrikában Simi (Simon Miklós, a szerk.) és én is határozottan úgy éreztük, hogy igen. Amióta viszont hazajöttem, inkább azt érzem, hogy nem. Emiatt viszont egyáltalán nem aggódom, annak tudom be, amiről már az előbb is beszéltünk. A szolnoki pályához egyelőre nehezen alkalmazkodom, de nagyon várom a következő heteket, bízom benne, hogy minden rendben lesz.

- Május második hétvégéjén lesz a hazai rangsoroló, amelyen nem kötelező a részvétel. Indulsz a versenyen?
- Ez a kérdés még függőben van. Simon Miklóssal abban maradtunk, ha minden rendben lesz, akkor egyesben mindenképpen rajthoz állok.
- Az idei szezon legfontosabb versenye az augusztusi szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság. Milyen érzésekkel várod a nyarat?
- Nagyon optimista vagyok! Fontos, hogy 500 méteren egyesben ismét tudjak előrelépni, idén viszont a párost érzem fontosabbnak! Pénteken ültünk össze először Kozák Danutával és nagyon jók voltak az első visszajelzések. Nekem abszolút olyan érzésem volt, mintha a portugáliai vb döntő óta nem is telt volna el annyi idő. Beültünk a hajóba és szinte ott folytattuk, ahol tavaly abbahagytuk. Egyből "max" pályát mentünk, jól futott a hajó, ez pedig nagyon biztató a jövőt illetően.
- Az idei világbajnoki helyszínről láttál fotókat az elmúlt hetekben?
- Természetesen igen! Nem is tudom, hogy ki küldött nekem először fényképeket a pályáról, de elsőre nem is tudtam, hogy ott készültek. Nagyon fura volt víz nélkül látni a szegedi pályát. Nekünk a Maty-ér a második otthonunk, minden tavasszal ott folytatjuk a munkát a külföldi edzőtábor után. Nagyon szomorú vagyok, hogy most nem lehetünk ott. Szolnokon nagyon sokan edzőtáborozunk és nem is túl komfortos, de próbálunk mindenhez alkalmozkodni. Ha minden igaz, június végén már visszaköltözhetünk Szegedre.