Három szegedi a legjobb nyolc között - Kuli István 4. lett

Nagyszerű teljesítményt nyújtottak az NKM Szeged VE kajakosai a Maty-éren zajló K1 Férfi 400 méteres válogatón. Hüvös Viktor tanítványai közül némi meglepetésre Kuli István végzett a legelőrébb, az ifi világbajnok a 4. lett, míg Nádas Bence a 7., Birkás Balázs pedig a 8. helyen ért be a célba.

Három szegedi a legjobb nyolc között - Kuli István 4. lett

A középdöntőben futamgyőztes Kuli István nagyszerű hajrával csípte el a negyedik helyet K1 Férfi 400 méteren a Maty-éren zajló válogató-rangsoroló versenyen! Az NKM Szeged ifjú tehetsége öt századmásodperccel előzte meg a győri Mozgi Milánt. Nádas Bence megbillent a (késleltetett) rajt pillanatában, így késve indult el a mezőny után és lett hetedik. A  200 méteren kétszeres U23-as világbajnok Birkás Balázs is kipróbálta magát ezen a távon és teljesítette a célját, bekerült az A Döntőbe, ahol Nádas mögött a nyolcadik pozícióban ért be a célba.

A számot Molnár Péter (BHSE) nyerte Tótka Sándor (UTE) és a visszatérő Dudás Miklós (AVSE) mögött. Érdekesség, hogy mindhárom versenyző - csak úgy, mint a szegedi kajakosok - Hüvös Viktor irányításával készül.

Kuli István: Meg is lepett, illetve nem is lepett meg az, hogy a negyedik helyen végeztem. A téli munkának és az edzéseknek köszönhetően sok mindenben előreléptem és fejlődtem, ezt mutatták az elmúlt hónapok mérései is. Nagyon jó  érzés azt megélni, hogy ez az első versenyen is visszaköszönt. Ez a 400 méter nagyon fájt, talán még gyilkosabb, mint az 500 egyes, a 400 méteres síkfutáshoz tudnám hasonlítani. Nagyon kemény menet volt, elfáradtam, de nagyon örülök a negyedik helynek. 

Mindhárom NKM Szeged VE versenyző jó eséllyel pályázik arra, hogy tagja legyen valamelyik világkupán induló magyar négyesnek! A Maty-éren zajló rangsoroló szombat estig tart.