Hét szegedi a válogatottban, Szabó Gábor kijutott az ORV-re

Nagyszerűen szerepeltek az NKM Szeged VE evezősei a Maty-éren rendezett második válogatóversenyen. Az ifjúsági mezőnyben három arany-, három ezüst- és egy bronzérem volt a szegediek mérlege. A serdülők között Szabó Gábor ismét bizonyított, egypárban kijutott az ORV-re.

Hét szegedi a válogatottban, Szabó Gábor kijutott az ORV-re

Az ifi mezőnyben Király Csaba és Kunstár Márk két számban is győzött a magyar válogatott tagjaként, míg Tari Kitti, Daka Zsófia, Király Miklós, Rakonczai Péter és Kovács Péter (kormányos) egy számban nyert válogatott. Az NKM Szeged VE mind a hét tehetsége bekerült a racicei korosztályos világbajnokságra készülő ifjúsági válogatott keretébe. Az ifi Eb-n ellenben jelen állás szerint nem lesz szegedi résztvevő.


Az ORV-győztes Szabó Gábor is remekelt a válogatón, serdülő egypárban óriási fölénnyel nyerte meg a döntőt, ezzel pedig megszerezte a jogot, hogy a 2018-as Olimpiai Reménységek Versenyén is rajthoz álljon. Az ORV-szereplésre még M. Tóth Borbálának, Volford Mártonnak és Kovács Sándornak is van esélye.

Az NKM Szeged VE eredményei:

1. Szabó Gábor – FS1x 
1. Király Csaba, Kunstár Márk, Papp Benedek és László Péter (utóbbi kettő Csepel) – FI4-
1. Tari Kitti, Daka Zsófia, Molnár Anna és Pilisy Zsanett (utóbbi kettő FEC) – NI4-
1. Király Csaba, Kunstár Márk, Király Miklós, Rakonczai Péter, Pajor Krisztián (Külker), Szász Gergely (MTK), Papp Benedek és László Péter (utóbbi kettő Csepel), kormányos: Kovács Péter – FI8+ 
2. Király Csaba, Kunstár Márk – FI2- 
2. Tari Kitti, Daka Zsófia – NI2- 
2. Király Miklós, Rakonczai Péter, Pajor Krisztián (Külker), Szász Gergely (MTK) – FI4- 
2. M. Tóth Borbála, Juhász Sára, Kiss Emőke és Ferencz Panna (utóbbi három Szolnok) – NS4- 
3. Király Miklós, Rakonczai Péter – FI2- 
3. Volford Márton, Kovács Sándor, Szentpáli Balázs és Fernandez Kiss Dávid (FEC) – FS4- 
11. Kovács Péter – FS1x