Itt a második ezüst - Suba Róbert kajakban is érmet szerzett

Óriási csata után szerzett egy újabb érmet Suba Róbert a Raciceben zajló parakenu és síkvízi kajak-kenu világbajnokságon.

Itt a második ezüst - Suba Róbert kajakban is érmet szerzett

A DÉMÁSZ Szeged VE versenyzője a KL1 Férfi 200 méter döntőjében végig a dobogóért harcolt, a hajrában már csak az volt a kérdés, hogy milyen színű lesz az érem, amit begyűjt. Csamangó Attila és Győrfi Tamás tanítványa végül a második helyet csípte el, így megszerezte saját maga és a magyar küldöttség második érmét a vb-n.


- Nagyon örülök ennek a két ezüstnek, mindkettő szépen csillog - értékelt Suba Róbert a pénteki döntő után. Úgy érzem, hogy jó úton járunk az edzőimmel, Csamangó Attilával és Győrfi Tamással, sokat fejlődtem tavalyhoz képest. Látom, hogy miben lehet még előrelépni kajakban és kenuban is, és ez biztató, hiszen a célunk továbbra is a 2020-as tokiói olimpia.

 


A DÉMÁSZ Szeged VE másik válogatott paraversenyzője, Varga Katalin is elégedett lehet, hiszen a 6. helyen zárt a KL2 Női 200 méter döntőjében. 

- A rajtot egy picit elrontottam, a végére pedig elfogytam, ennek ellenére egy nagyon jó időeredménnyel lettem hatodik - összegezte a teljesítményét Varga Katalin. Előzetesen szerettem volna megszerezni az ötödik helyet, ez nem sikerült, ezért egy nagyon picit csalódott vagyok. Ugyanakkor ilyen előzmények után, elégedett is vagyok ezzel az eredménnyel, hiszen nagyon nehéz év  áll mögöttem, a kézsérülésem miatt csak későn tudtam elkezdeni a felkészülést.

A racicei világbajnokság szombaton a síkvízi döntőkkel folytatódik. 

Címlap fotó: Gacs Sándor