Izgalmas szezon előtt a fiatalok

Heteken belül kezdődik a versenyszezon a kajakosok és kenusok számára. Az MVM Szeged VE fiataljainak felkészülése eddig remekül halad.

Izgalmas szezon előtt a fiatalok

A világjárvány miatt a 2020-as év minden sportágban rendhagyó volt, hiszen alig rendeztek világversenyeket, az olimpiát is 2021-re halasztották. Kajak-kenuban a szezon májusban indul az olimpiai kvalifikációs versenyekkel, majd jön a duisburgi Európa-bajnokság és a tokiói nyári ötkarikás játékok, ősszel pedig még egy dániai világbajnokság is belefér a versenynaptárba.

Ami a fiatalokat illeti, a tervek szerint itthon minden versenyt megrendeznek. Az MVM tehetségei régiós versenyeken, a vidékbajnokságon és az országos bajnokságon is evezhetnek majd a nyáron. A klub fiataljai márciusban újra elővehették a hajókat, az edzések egy része már a vízen zajlik. A legtehetségesebb szegedi kajakosok és kenusok most segítséget is kaphatnak a felkészüléshez, hiszen a Hanzók Örs Alapítvány hirdetett egy pályázatot, amelynek részletei megtalálhatók a DOKUMENTUM menüpont alatt.

A 16-18 éves korcsoport sem marad idén világverseny nélkül. A jelenlegi tervek szerint a gyorsasági szakágban a korosztályos Eb-nek Poznan, a korosztályos vb-nek pedig Portugália ad otthont, míg a maraton Európa-bajnokság Moszkvában, a világbajnokság Romániában lesz.