Jöhet az evezés - Kárász Anna motiváltan várja az edzőtábort

Vasárnap az NKM Szeged VE négyszeres világbajnok kajakosa, Kárász Anna is elutazott egy öthetes meleg égövi edzőtáborba. Simon Miklós és tanítványa akárcsak tavaly tavasszal, idén is Dél-Afrikát választotta.

Jöhet az evezés - Kárász Anna motiváltan várja az edzőtábort

- Szombaton feltöltöttél egy videót a közösségi oldalaidra, ezek szerint egy jóízű otthoni tornával zártad le a téli felkészülést?

- Erre nem is gondoltam, de igen, tényleg az volt az utolsó "edzés" itthon. Most már csak a pakolás van hátra és irány Dél-Afrika.

- Viszel magaddal valamit az útra vagy az edzőtáborba, ami kikapcsol?

- Nem sikerült sajnos mindent beszereznem az utolsó napokban, ezért a repülőtéren mindenképpen szeretnékmég egy-két könyvet vásárolni. Ami a kinti szabadidőt illeti, bízom benne, hogy a szabadnapokon belefér majd egy-egy kirándulás. Két kemény hét között engem az tud a legjobban kikapcsolni és feltölteni energiával.

- Milyen érzésekkel vágsz neki a dél-afrikai heteknek?

- Igazából fejben már ezen a héten is ott voltam félig-meddig! Egy kicsit belefásultam a téli edzésekbe, nagyon figyelnem kellett magamra, hogy minden feladatot a megfelelő intenzitással és koncentrációval csináljak végig. Ez az utolsó hónap nagyon lassan telt el. A téli munka viszont nagyon jól sikerült, előreléptem, úgy érzem, hogy jobb állapotban vagyok, mint tavaly ilyenkor. Megszereztem a megfelelő alapokat a vízi edzésekhez, éppen ezért nagyon motivált vagyok és alig várom, hogy újra evezhessek.

- Simon Miklóssal a tavalyi, jól bevált programot csináljátok végig most is?

- Ez még nem került szóba, majd amikor megérkezünk, akkor beszéljük át, hogy mi a terv. Apróbb változtatások biztosan lesznek, mert arra mindig szükség van, de szerintem nagyjából ugyanaz lesz a program.

- Ismerős helyre mentek, hiszen pontosan ugyanott edzőtáboroztok, ahol 2018-ban.

- Igen és ennek nagyon örülök! Nekem nagyon fontos, hogy olyan helyen legyek, ahol már jártam, ahol komfortosan érzem magam. Ha jól tudom, akkor ugyanabban az apartmanban is leszünk, mint tavaly. 

- És azt tudod, hogy milyen idő várja a csapatot Dél-Afrikában?

- Több csoport már ott edzőtáborozik egy hete, de nem beszéltem senkivel. A fiúk közösségi oldalakra feltöltött fotói alapján azonban úgy látom, hogy az időjárás és a körülmények miatt egyáltalán nem kell aggódnunk.