Kárász Anna Európa-bajnok

Aranyérmes lett Kárász Anna a női négyessel a belgrádi gyorsasági kajak-kenu Európa-bajnokságon. A Kárász-Kozák Danuta-Medveczky Erika-Bodonyi Dóra alkotta egység a fehéroroszok és az oroszok előtt győzött a K4 Női 500 méter döntőjében. Az NKM Szeged VE klasszisa pályafutása harmadik Európa-bajnoki címét szerezte meg.

Kárász Anna Európa-bajnok

Féltávnál nincs az első háromban a magyar hajó – legalábbis a helyi műsorközlő szerint, aki a fehérorosz, az orosz és a német egységet sorolja az első háromba 250 méternél a K4 Női 500 méter döntőjében. A célvonal mögötti versenyzői területen állva szinte semmit nem lehet látni a futamból, de minden magyar azért szurkol, hogy a szpíkernek ne legyen igaza … Amikor aztán az utolsó 100 méterre érkeznek a hajók, akkor már világosan látszik, hogy a Kárász Anna vezette magyar egység halad az első helyen. Alig húsz másodperc múlva pedig Európa-bajnokok! 

Az NKM Szeged VE klasszisa három hete a szegedi világkupán megnyerte a K1 Női 1000 méter döntőjét, majd két héttel később az első válogatón K1 500 méteren bronzérmes lett, ezzel megváltva jegyét az Eb-n induló négyesbe. Belgrádban pedig ismét felállhatott a dobogó legfelső fokára. Az elmúlt másfél évet szinte teljesen kihagyó Kárász Anna pályafutása harmadik Európa-bajnoki címét szerezte meg, az elsőt 2013-ban Portugáliában, a másodikat négy évvel ezelőtt Brandenburgban nyerte, szintén a négyessel. Simon Miklós tanítványa nagyon hosszú utat tett meg az újabb Eb-aranyért.