Kárász Anna: jöhet a második válogató

A vártnál is jobban sikerült eddig Kárász Anna visszatérése. A 2017-es szezont kihagyó szegedi klasszis világkupát nyert 1000 méteren, tagja volt az Európa-bajnoki címet szerzett női kajaknégyesnek, valamint harmadik lett az első válogatón a legfontosabb számban, K1 500 méteren. Jövő héten Szolnokon jön az újabb hazai válogató, a tét pedig a világbajnoki indulás.

Kárász Anna: jöhet a második válogató

- Az elmúlt hetekben még Szegeden edzettem – mesélt a felkészüléséről az NKM Szeged VE világbajnoka. Túl vagyunk egy nehezebb héten, úgyhogy most elég fáradtnak érzem magam, de ez ebben az időszakban nem meglepő. Minden a tervek szerint alakult eddig, az utolsó napokban már a frissítésen lesz a hangsúly.

Kárász Anna az első válogatón csak egyetlen számban, K1 500 méteren indult. Kérdés, hogy a jövő heti második válogatón Szolnokon hány számban áll rajthoz.

- Teljes mértékben az ötszáz egyesre koncentrálunk, ez a szám a legfontosabb! A 200 és az 1000 méterről még nem is beszéltünk edzőmmel, Simon Miklóssal, de például a hosszabb távon a világkupa óta nem is mentem mért pályát. Még van egy hetünk arra, hogy átgondoljuk, mi legyen a menetrend.