Kárász Anna nagy lépést tett Portugália felé

Kárász Anna a második helyen végzett a K1 Női 500 méter A Döntőjében a Szolnokon zajló II. felnőtt és parakenu válogatón. Az NKM Szeged VE klasszisát a világbajnokokkal teletűzdelt mezőnyben csak az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta tudta megelőzni. Simon Miklós tanítványa ezzel egy nagy lépéssel közelebb került a portugáliai világbajnokság felé.

Kárász Anna nagy lépést tett Portugália felé

- Ma minden olyan nehéz volt – mesélt a pénteki 500 egyesről Kárász Anna. Már az előfutamot is annak éreztem, és a döntő is az volt. Ugyanakkor a fináléban mindent úgy csináltam, ahogyan edzőmmel, Simon Miklóssal megbeszéltük. Abszolút elégedett vagyok ezzel a második hellyel. Az első válogató után azt a célt tűztem ki magam elé, hogy ismét az első három között végezzek, és ha lehet, akkor lépjek is előre. Szegeden harmadik lettem, itt pedig második, úgyhogy ez sikerült.

Kárász Anna ezen a hétvégén még egy számot vállal, K2 Női 500 méteren Kozák Danutával indul. Külön érdekesség, hogy a női egyes első és második helyezettje ül össze vasárnap.
- Kíváncsi vagyok rá, hogy mire leszünk képesek párosban. Némi terhet azért érzek magamon, hiszen aki Danával versenyzik, annak mindenképpen jól kell eveznie. Az eddigi összeüléseink bíztatóiak voltak, úgyhogy nagyon pozitív érzésekkel várom a vasárnapot.

Az NKM Szeged VE pénteki eredményei:

2. KÁRÁSZ ANNA – K1 Női 500 méter A Döntő
5. NÁDAS BENCE-Ceiner Benjámin (BHSE) – K2 Férfi 1000 méter A Döntő
17. HORVÁTH ALEXANDRA – K1 Női 500 méter B Döntő 8. hely
-------------------------------------------------------------------------------------------------
5. SZENDY MÁRK – K1 Férfi 1000 méter előfutam – nem jutott tovább