Kárász Anna úton a visszatérés felé

Hétfőn megkezdte a dél-afrikai felkészülés negyedik hetét Kárász Anna, az NKM Szeged VE világbajnok kajakosa. A Simon Miklós irányításával készülő versenyző egyre jobb erőben érzi magát.

Kárász Anna úton a visszatérés felé

- Kezdjük a legfontosabbal, hogyan érzed magad?
- Minden a legnagyobb rendben, bár most éppen nagyon fáradtnak érzem magam. Az edzések jól mennek, tökéletes körülmények között készülhetünk. Volt ugyan két esős nap itt Roodeplaat Damban, de akkor is tudtunk evezni, szóval semmi nem akadályoz minket.
- Birkás Balázs és Nádas Bence is elégedett volt az edzőtáborral, ezek szerint jó választásnak bizonyult Dél-Afrika?
- Igen, hiszen elegendő vízfelületünk van, így nyugodtan tudunk evezni. A konditerem is jól felszerelt, a szállásunk is kiváló, nincs okunk a panaszra. 


- Elég hosszú kihagyás után térhetsz majd vissza a pályára, milyen állapotban vagy?
- Most úgy érzem, hogy jó állapotban vagyok, de az igazán nagy erőt még nem érzem magamban. Gyorsan hozzáteszem, hogy ez mindig így van tavasszal. A mozgást még össze kell raknunk, de nem aggódom, van időnk bőven. Türelmesnek kell lennem, de úgy érzem, hogy jó úton járunk.
- Párod, Kammerer Zoltán is ugyanott edzőtáborozik a csapatával. Ez megkönnyíti a mindennapokat?
- Természetesen, hiszen így nem kell egymást egy hónapig nélkülöznünk. Télen sokat készültünk külön, de azt is megoldottuk, azt gondolom, hogy ilyen szempontból is szépen összecsiszolódtunk. Az persze most nagyon jó, hogy ők is itt vannak. Más ritmusban edzünk, de sokat számít, hogy szabadidőnket legalább együtt tudjuk tölteni.