Karnok Marcell: 18 évesen a nagyok között

Pályafutása első meleg égövi edzőtáborában vehet részt Karnok Marcell, az NKM Szeged VE kajakosa. A 18 esztendős versenyző a dél-afrikai Roodeplat Dam-ban készülhet Hűvös Viktor csoportjával. A csapat szerdán délután pihenőt kapott, Marci akkor mesélt nekünk az első másfél hét tapasztalatairól.

Karnok Marcell: 18 évesen a nagyok között

- Néhány hónapja még talán te sem gondoltad volna, hogy februárban Dél-Afrikában edzhetsz a felnőttekkel!
- Számomra valóban egy fantasztikus lehetőség, hogy most itt vagyok ebben az edzőtáborban és ilyen nagy nevű, klasszis versenyzőkkel együtt készülhetek. Az első héten ugyan volt egy kisebb betegségem, egy-két edzést ki kellett hagynom, de ezt leszámítva nagyszerűen érzem magam. Nagyon motivál, hogy én is itt tréningezhetek!
- Nagyon sok új inger ér téged már az első napoktól kezdve, van akinek számíthatsz a segítségére és ellát néhány jó tanáccsal?
- Persze, de azért alapvetően mindenki a saját feladatára koncentrál, és saját magára figyel. Kovács László útmutatásai szerint készülök Hűvös Viktor csapatával, próbálok mindenre odafigyelni. Válogatott kajakosokkal edzhetek, ez nagyszerű lehetőség a fejlődésre és a tanulásra.
- Hogyan néz ki egy átlagos napotok?
- Korán ébredünk, aztán a reggeli után nagyjából egy órával kezdjük az első vizes edzést a csoporttal. A résztávos tréninget követően pihenő, ebéd, majd délután ismét vízre szállunk. Vannak olyan napok is, amikor a két evezés között még egy szárazföldi tréningen is részt veszünk az egyik egy közeli szállodában, ahol egy nagyszerűen felszerelt konditerem vár minket. A körülményekre egyébként sem lehet panaszunk. Ideális a szállásunk, az ellátás tökéletes, és nagyszerű az időjárás, most is éppen 30 fokot mutat a hőmérő!
- Gyorsan hozzászoktál ahhoz, hogy február közepén, kellemes nyári melegben evezel? 
- Igen, hiszen nem nagyon szeretem a hideget. Nagyon vártam már, hogy idérjünk és végre vízre szálljunk. Élvezem az edzéseket, az evezést és a meleget is.


- Vasárnap volt az első pihenőnap! Mivel töltöttétek?
- Elég intenzív volt az első hetünk, ezért jól esett a csapatnak, hogy egy kicsit kimozdultunk az edzőtáborból. Egy elég érdekes helyre mentünk, hiszen ellátogattunk egy közeli szafari parkba, ahol elvittek minket egy "oroszlán-sétára"! Itt fotózkodhattunk két kis oroszlánnal, ami óriási élmény volt! Nem is hittem volna, hogy valaha lesz ilyenben részem. Kellően feltöltődtünk, így azért könnyebb volt hétfőn neki vágni a második hétnek.