Kása Péter: Nem találtam hibát Csenge versenyzésében

Óriási sikert ért el Molnár Csenge a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, hiszen a kajak-kenu versenyek első döntős napján egy arany- és egy ezüstérmet is szerzett. A DÉMÁSZ Szeged VE 15 esztendős tehetsége 500 méteren egyesben lett EYOF-győztes, Horváth Benedekkel pedig a második helyen végzett a vegyes párosok döntőjében. Kása Péter szerint tanítványa tökéletesen versenyzett.

Kása Péter: Nem találtam hibát Csenge versenyzésében

- Nem találtam hibát Csenge versenyzésében - emlékezett vissza a C1-500 méteres fináléra Kása Péter! Korát meghazudtoló kenuzást mutatott be a döntőben, végig nyugodt volt és tökéletes pályát ment. Akkor sem ijedt meg, amikor orosz riválisa 250 méternél még majd egy hajóval vezetett. A táv második felében a riválisai elfogytak, ő pedig végül egy nagyon magabiztos győzelmet aratott. A döntő előtti közjáték sem zavarta meg, a viharos időjárás miatt ugyanis egy rövid időre félbeszakították a versenyt. Amikor végre kitisztult az idő, akkor a lányok szétázva és kihűlve álltak oda a rajthoz. Csenge szerencsére nem csak azt bizonyította be, hogy nagyszerű kenus, hanem azt is, hogy nagyszerűen alkalmazkodik a körülményekhez. Az eredményhirdetés pedig hihetetlen élmény volt. A tanítványomat látni a dobogó legfelső fokán állni, miközben a Himnusz szól, ezt az érzést nehéz szavakba foglalni.

Molnár Csenge párosban is dobogóra állhatott az EYOF-on. A vegyes párosok döntőjében nagyszerűen versenyeztek Horváth Benedekkel, és ez a teljesítmény egy szép ezüstérmet eredményezett. A győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra a szervezők egy teljesen új pályát építettek. Kása Péter szerint a versenyzés mindenki számára egy óriási élmény.

- A magyar csapat tagja lenni nagyszerű érzés - folytatta Kása Péter. A hat versenyző és a hat edző egymást segíti minden helyzetben, remekül tudunk összedolgozni. Ami pedig a körülményeket illeti, ez tényleg olyan, mint egy miniolimpia. Mindenki végtelenül kedves és segítőkész, a pálya tökéletes, a szervezés pedig profi, így a versenyzőknek tényleg csak a versenyzésre kell koncentrálniuk. 

A kajakosok és kenusok számára a csütörtöki szünnap után pénteken folytatódik a verseny. Molnár Csengére újabb két szám vár 200 méteren.

- Ugyanaz a mezőny, mint 500 méteren, 200 méteren viszont más képességek kerülnek előtérbe, az első előfutamok során már okosabbak leszünk - latolgatta az esélyeket a DÉMÁSZ Szeged VE edzője. Csenge 15 éves, így fizikumban elmarad még a többiektől, de azt láthattuk, hogy a hosszabb távon a kenus tudás döntött! Bízunk a hasonló folytatásban.