Kezd bizseregni a tenyér – Kárász Anna közel a visszatéréshez

Hétfőtől újra a Maty-éren készül Kárász Anna, az NKM Szeged VE világbajnok kajakosa. Simon Miklós tanítványa az első hazai válogatóig „itthon” edz.

Kezd bizseregni a tenyér – Kárász Anna közel a visszatéréshez

„Ráveszel, mindenre ráveszel” - szól hangosan a Halott Pénz slágere a Szegedi Olimpiai Központ emeleti konditermében, ahol hétfő óta Kárász Anna is emelgeti a súlyokat. A kétszeres felnőtt világbajnokot semmire nem kell rávenni, olyan intenzitással végzi a feladatokat, hogy öröm nézni. Simon Miklós méri az időt, Anna pedig a teljesítőképesség határáig, vagy még azon túl teljesít.

Az NKM Szeged VE klasszisa egy nagyon hosszú és nehéz időszakon van túl – remélhetőleg –, hiszen a másfél évvel ezelőtti vállműtéte után a 2017-es szezonban szinte nem is tudott versenyezni. A nagyon profin megtervezett felkészülésnek és a sok-sok külön munkának, gyógytornának, speciális edzésnek köszönhetően Kárász Anna remek állapotban utazhatott el a dél-afrikai edzőtáborba, ahonnan még jobb erőben térhetett vissza. A következő hetekben pedig már Maty-éren folytatja a munkát és készül az igazi visszatérésére.

- Nagyon jól érzem magam, főleg, hogy most már Szegeden vagyunk – kezd bele a mesélésbe Kárász Anna. Ilyenkor mindig pozitív érzések vannak bennem, hiszen tulajdonképpen hazajöttem. Az időszaknak megfelelő állapotban vagyok és nyugodtan mondhatom, hogy a vízen és a szárazföldön is minden rendben van.

Simon Miklós tanítványa szinte napra pontosan tíz hónapja versenyzett utoljára, a 2017-es első válogatón ült utoljára téthelyzetben kajakban. Kárász Anna a május 11-én kezdődő rangsorolón már vízre száll, az első komoly erőpróba pedig a júniusi első válogató lesz.

- Szoktam a versenyzésre gondolni, hiszen most már közel vagyunk a szezon kezdethez – folytatta a kétszeres felnőtt világbajnok. Jönnek elő az ismerős érzések, a szívdobogás és az egészséges izgalom. Ami a formát illeti, most pont ott tartunk, ahol kell. Nem vagyok egy tavaszi menő, ilyenkor még általában nem vagyok olyan gyors. Most kezdjük majd a rövidebb edzéseket, a rövidebb programokat. Egyre többször érzem a kezemben a gyorsaságot, bízom benne, hogy amikorra kell, akkor minden a helyére kerül. Azzal már elégedett lennék, ha az idei Európa-bajnokságra és a világbajnokságra is kijutnék, lehetőleg olimpiai számban.