Kocsis Ádám nagyszerű bronzérme

Remek versenyzéssel szerzett bronzérmet Kocsis Ádám az Olaszországban rendezett korosztályos kajak-kenu Európa-bajnokságon. Az NKM Szeged VE tehetsége nagyon elégedett volt az eredménnyel, de azt elárulta, hogy bármennyire is rendezték szép helyszínen a versenyt, a körülmények messze nem voltak ideálisak.

Kocsis Ádám nagyszerű bronzérme

- Sok üzenetet kaptál szombaton délelőtt?
- Nagyon sokat – válaszolta széles mosollyal Kocsis Ádám, az NKM Szeged VE ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes kenusa. Jó érzés volt olvasni az üzeneteket, de még jobb érzés volt rájuk válaszolni.
- Mit jelent számodra ez a bronzérem?
- Nagyon örülök neki, és nagyon értékes számomra ez a harmadik hely. Az ellenfeleket nem nagyon ismertem, a döntőben csak arra koncentráltam, hogy a saját pályám rendben legyen. Úgy érzem, hogy ez sikerült is.
- Boldizsár Gáspár kísért el az Eb-re, az edződ mit mondott a döntő után?
- Elégedett volt a teljesítményemmel és gratulált a bronzéremhez. Azt mondta, látszott, hogy ez egy nagyon jól felépített pálya volt.

- A képek alapján meseszép helyszínen rendezték ezt az Európa-bajnokságot, élőben is ilyen gyönyörű volt?
- Valóban nagyon szép környezetben evezhettünk, ugyanakkor a körülmények messze nem voltak ideálisak. Hideg volt a víz, valamint a pályán nem volt felevező sáv, emiatt pedig az utolsó 200 méter nagyon hullámos volt, ez pedig nagyon megnehezítette a dolgunkat. 
- 2018-ban lesz még egy világversenyed, hiszen kijutottál az ifjúsági világbajnokságra is. Egy vagy két számban indulsz?
- A négyes részvétel biztos, ma is Dunavarsányban voltunk és próbálgattuk milyen felállás lehetne a legideálisabb. Egyesben pedig jövő hétvégén lesz egy szétlövésünk klubtársammal, Zombori Dominikkal, a győztes indulhat majd C1 1000 méteren a vb-n.