Köszönünk mindent, Tomi!

Bejelentette visszavonulását Kiss Tamás, az NKM Szeged VE válogatott kenusa. A 33 esztendős versenyző több hónapos örlődés után döntött úgy májusban, hogy nem folytatja az élsportot.

Köszönünk mindent, Tomi!

- Nehéz volt kimondani, hogy vége?
- Az érzés már nagyon régen bennem volt! Másfél évvel ezelőtt is majdnem abbahagytam az élsportot, akkor azonban az NKM Szeged segítőkezet nyújtott, ennek köszönhetően új lendületet kapott a karrierem. A 2020-as felkészülés viszont nem volt zökkenőmentes, egy makacs sérülés miatt nem tudtam normálisan edzeni a téli időszakban és egyre inkább azt éreztem, hogy nincs meg bennem az a tűz, amire szükség lenne. Az utóbbi hónapokban már nem jelentett örömöt a kenuzás, egy családi tragédia is beárnyékolta az elmúlt időszakot és a testem sem engedelmeskedett már úgy, mint régen. A májusra tervezett válogató előtt nyolc héttel már eldöntöttem, hogy nem indulok el. Nem tudtam normális edzésmunkát végezni, felkészületlenül pedig nem akartam rajthoz állni, az méltatlan lett volna hozzám! 
- Az olimpiai elhalasztása után nem fordult meg a fejedben, hogy újra felépítsd magad?
- A halasztás csak megerősített az elhatározásban! Éreztem, hogy nincs meg benne a tűz és tudtam, hogy még egy évet nem lehet így végig csinálni! 
- Hogyan tovább?
- Erre a kérdésre most még nem tudok konkrét választ adni. Jó lenne a sportban maradni, de vonz a civil élet lehetősége is. Tavaly januárban végeztem műszaki menedzser szakon, ez a terület is érdekel.
- A pályafutásod utolsó szakaszában voltál az NKM Szeged VE versenyzője. Milyen érzésekkel gondolsz vissza az elmúlt másfél évre?
- A Szegedre igazolás tényleg új lendületet adott a karrieremnek, ezért nagyon hálás vagyok az egyesületnek. Úgy készülni egy világversenyre, hogy egy ilyen nagy klub támogatását élvezed, a legjobb dolog egy sportolónak. A városban ugyanakkor kevés időt töltöttem, hiszen a Maty-éri pálya felújítása miatt tavaly csak a világbajnokság előtt nem sokkal érkeztünk meg Szegedre.
- Végleg leteszed a lapátot vagy hagytál magadnak kiskaput?
- A profi pályafutásomnak biztosan vége, hiszen edzeni sem tudok a sérült könyököm miatt. Ugyanakkor, ha az egészségem megengedi, akkor nem kizárt, hogy az idei országos bajnokságon még betérdelek valamelyik szegedi hajóba.