Közös a cél - együtt húzni a magyar kajak-kenu szekerét

A Graboplast Győri Vízisport Egyesület meghívásra Petrovics Kálmán klubigazgató és Sík Márton szakmai vezető is részt vett a kisalföldi klub szerdai hivatalos évzáróján. A győri egyesület elnöke, Kadler Gusztáv megnyitó beszédében külön kiemelte, hogy a két klub egészséges rivalizálásából a magyar kajak-kenu sport profitál a legtöbbet.

Közös a cél - együtt húzni a magyar kajak-kenu szekerét

Kadler Gusztáv korábban már hangot adott annak, jól esett az egyesületüknek, hogy a 2018-as masters és sárkányhajó nélküli bajnoki pontversenyt megnyerő NKM Szeged VE vezetői a szezonértékelésükben elismerően beszéltek a Győrben zajló szakmai munkáról.

- Ez a két klub zászlóshajója a hazai kajak-kenu sportnak - mondta el az eseményen Kadler Gusztáv. Minden szakágban kiemelkedő eredményeket produkál a két egyesület, ami egyedülálló itthon. Az igazolt versenyzők 10 százaléka ebben a két klubban sportol, a megszerezhető bajnoki pontok 15 százalékát a győri, valamint a szegedi kajakosok szerezték, nem is beszélve az elmúlt 20 év olimpiai sikereiről. Sydney óta a 15 magyar kajakos és kenus aranyéremből kilencben volt szegedi és/vagy győri érdekeltség. A jövőben is egymást erősítve dolgozunk azért, hogy a kajak-kenu megőrizze a vezető helyét a hazai sportban és a nemzetközi vízisport életben.

Az NKM Szeged VE ezúton is sok sikert kíván a legnagyobb verseny társának 2019-re, legyenek minél jobbak, hiszen az minket is arra ösztönöz, hogy még jobb eredményeket érjünk el!