Különleges kaland vár Kárász Annára

A nyolc tagú kajak-kenu válogatott tagjaként Kárász Anna, az NKM Szeged VE négyszeres világbajnok klasszisa is elutazott Japánba. A Hüttner Csaba szövetségi kapitány vezette magyar csapat célja, hogy a 2020-as olimpia helyszínén ismerkedjen a helyi körülményekkel, valamint tapasztalatokat gyűjtsön.

Különleges kaland vár Kárász Annára

- Izgalmas tíz nap várhat rátok Japánban, tudjátok már, hogy pontosan mi lesz a feladat? 
- Nagyon sok mindent nem tudok a programról – mondta el az elutazás előtt Kárász Anna, akit váratlanul ért, hogy bekerült a csoportba. Biztos, hogy minden nap evezünk, de nem az olimpiai pályán, mert azt még nem lehet használni. Jön velünk egy orvosi csapat, ők végzik majd el a különböző méréseket. Kíváncsiak arra, hogyan tud átállni a szervezetünk, illetve milyen hatással lesznek ránk a kinti körülmények. Annyit tudunk, hogy Japánban nagyon meleg idő vár ránk és magas a páratartalom. Ha megérkeztünk, akkor majd feltérképezzük a terepet és elkezdjük az "információ-gyűjtést".

- Korábban jártál már Japánban?
- Nem, most utazom oda először, de mindig is szerettem volna egyszer eljutni az országba. Remélem lesz arra lehetőségünk, hogy egy kicsit megismerkedjünk a helyi kultúrával.

- Az elmúlt hetekben az olasz kultúrába belekóstolhattál, hiszen Itáliában töltötted a „nyári” szabadságod nagy részét. Sikerült kipihenned magad?
- Lelkileg teljesen, de azért a két hetes utazás végére azért egy picit el is fáradtam. Sokat autóztunk és sok helyszínen jártunk, szeretem az olasz ételeket és az olasz emberek mentalitását, így nekem ez a kirándulás nagyon sok élményt adott. Teljesen kikapcsoltam, egyáltalán nem gondoltam sem az edzésre, sem a versenyzésre, sem a kajakozásra, teljes mértékben feltöltődtem.

- A portugál vb emlékek sem jöttek elő? 
- Nem, talán csak akkor, amikor a barátnőmnek meséltem róla, de ez nem is volt téma az utazás során.

- Nagyszerű szezonon vagy túl, és ami pozitív, hogy a tavalyi évhez képest sokkal erősebb alapokról kezdheted el a munkát!
- Amikor a 2019-es szezonra gondolok, akkor ez nekem is eszembe jut, hiszen most lényegesen jobb állapotban vagyok, mint tavaly ilyenkor, amikor elkezdtem a felkészülést. Abban bízom, hogyha ugyanazt a munkát el tudom végezni, amit az előző alapozáskor, akkor stabilizálhatom a teljesítményemet.