Különleges medencés "buli" az Aquapolisban

Nem mindennapi látványt nyújtott a régi SZUE egyik medencéje akkor, amikor az óév utolsó előtti napján a vizet kajakok uralták. Az MKKSZ és az NKM Szeged VE közös medencés roadshow-ja két hazánkban kevésbé ismert sportágat mutatott be a fiataloknak, a kajakpólót és az olimpiai programban is szereplő kajak-kenu szlalomot.

Különleges medencés "buli" az Aquapolisban

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szlalom (vadvízi) szakágának vezetője, Storcz Botond szerint a bemutató nagy sikert aratott.

- A gyerekek többsége még sosem találkozott a szlalommal mesélte az olimpiai bajnok. A válogatott Seprenyi Sára megmutatta a gyerekeknek az eszkimó fordulót, ami elég látványosnak bizonyult. Idehaza ez a sportág még gyerekcipőben jár. Jelenleg 3-4 aktív versenyzőnk van, de ők sem tudnak itthon edzeni, hiszen nincs pályánk. Ha megépül a kiskörei raftingpálya, akkor az nagy előrelépés lehet a számunkra, a távolabbi jövőben pedig egy budapesti pálya van tervben. Ha az egyszer elkészül, akkor a sportágunk is ugrásszerű fejlődésen mehet át.

Az NKM Szeged VE a kajakpólóhoz is kapott külső segítséget. Tímár István, az oroszlányi Vidra SE vezetőedzője is eljött Szegedre és hasznos tanácsokkal látta el a fiatalokat. Hazánk legmagasabban jegyzett játékosa, Kiss Miklós (Nagymaros Pirates), valamint több klubtársa pedig ízelítőt adott abból, hogyan is kell játszani a vízilabdát és a kajakozást ötvöző sportágat.
A Vízivándor Program projektvezetője, ifj. Foltán László is nagy örömmel nézte végig a medence partról, ahogy a szegedi fiatalok ügyeskednek a vízben.

- Az MKKSZ kiemelten támogatja a szabadidős programokat, ezért is nagy öröm számunkra, hogy az NKM Szeged VE most is nyitott volt erre a kezdeményezésre – összegzett ifj. Foltán László. Szerintem mindenki élvezte ezt a délelőttöt. Külön köszönjük, hogy hazánk egyetlen Szuperligába is beválogatott játékosa, Kiss Miklós is eljött a roadshowra a nagymarosi csapatával. Ők sokat segítettek nekünk a felszerelésükkel és a sportágban szerzett tapasztalatukkal. A tervek szerint a nyári országos bajnokságon a Szeged is indít majd egy U16-os csapatot. A most megújuló Maty-éri létesítményben pedig minden adott lehet majd a jövőben egy kajakpóló pályához, ahol akár nemzetközi tornákat is lehetne rendezni.