Medvecky Erika, Birkás Balázs és Suba Róbert is kapott díjat a Délmagyarország gáláján

Három elismerést is kaptak az NKM Szeged VE versenyzői a Délmagyarország c. lap 48. Az év sportolója díjátadó gáláján. Az országban szinte egyedülálló eseményen Medveczky Erikát, Birkás Balázst és Suba Róbertet is díjazták a sportújságírók.

Medvecky Erika, Birkás Balázs és Suba Róbert is kapott díjat a Délmagyarország gáláján

A 2017-es esztendő egyértelműen Birkás Balázs eddigi legjobb éve, hiszen Hűvös Viktor tanítványa U23-as világbajnoki címet szerzett, valamint a felnőttek között Európa-bajnok és világbajnok is lett. Ezt a nagyszerű teljesítményt a Délmagyarország az Év férfi utánpótlás sportolója díjjal honorálta.

- Nagyon szépen köszönöm ezt az elismerést – mondta el a gálán Birkás Balázs, akit 21 éves kora ellenére már többször is díjaztak a DM év végi rendezvényén. Jól hangzik az, hogy már-már természetes az újságíróknak, hogy én díjat kapok, de minden egyes siker mögött nagyon sok munka van. Ez igaz az U23-as világbajnoki címre és felnőttek között nyert aranyérmekre is. Minden nap azért dolgozunk, hogy javuljunk és fejlődjünk!

Az NKM Szegedhez tavasszal szerződő Medveczky Erika is pályafutása legjobb idényén van túl, hiszen Európa-bajnoki címe mellett a csehországi vb-n két aranyérmet is nyert. A kajakos távollétében Petrovics Kálmán klubigazgató vette át az Év női sportolója díjat!
- Nagy öröm számunkra, hogy Erika ebben a szezonban szegedi színekben versenyzett - jegyezte meg Petrovics Kálmán. Ez pedig elsősorban Sík Mártonnak köszönhető, aki nagyon sokat dolgozott ezért, hogy a kajakos nálunk találjon otthonra. Erikának egy igen nehéz helyzetben nyújtott segítőkezet a Szegedi Vízisport Egyesült, amit ő nagyszerű eredményekkel hálált meg.
Suba Róbertet is díjazták a Délmagyarország 48. gáláján. Csamangó Attila és Győrfi Tamás tanítványa lett Szegeden az Év parasportolója.
- Köszönöm szépen az elismerést - mondta el Suba Róbert, aki 2017-ben Európa-bajnok lett, valamint két vb-ezüstérmet is nyert! Nagyon szép emlékeim vannak erről az évről, hiszen az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is sikerült érmet szerezni. Otthon érzem magam Szegeden, nagyon öröm számomra, hogy ilyen remek klub áll mögöttem. Sokat köszönhetek az edzőimnek, nagyszerű közegben dolgozhatunk.