Medveczky Erika jobban van, hat szegedi döntő már biztos

Egy kivételével eddig minden DÉMÁSZ Szeged VE érdekeltségű egység A Döntőbe jutott a Csehországban zajló parakenu és síkvízi kajak-kenu világbajnokságon.

Medveczky Erika jobban van, hat szegedi döntő már biztos

 A fájó kivétel a K1 Női 500 méter, ebben a számban Medveczky Erika a B Döntőbe kvalifikálta magát. Csipes Ferenc tanítványa egy betegség miatt csütörtökön nem volt százszázalékos erőállapotban - csoda, hogy egyáltalán hajóba tudott ülni -, így középfutamában a negyedik helyen végzett, ezzel pedig csak a B Döntőbe került. Péntekre már jobban érezte magát és tevékeny részt vállalt a női négyes magabiztos futamgyőzelméből.

- Most már sokkal jobban érzem magam, jobb a közérzetem - értékelt a győztes K4 500 előfutam után Medveczky Erika. A szokásos gyógyszerek mellett sok-sok vitamint kaptam és tudtam aludni egyhúzamban 12 órát, reggel pedig nagyon jól ébredtem. Négyesben jól mentünk, én is erősnek éreztem magam, így pozitívan szálltam ki a hajóból. Bízom benne, hogy a páros és a négyes döntőben is összeszedetten, jól megyünk majd a lányokkal.
 


 

Pénteken a K4 Férfi 500 méter harmadik előfutamában szállt vízre a Nádas Bence-Tótka Sándor (UTE)-Molnár Péter (Bp. Honvéd)-Mozgi Milán (Győr) egység, amely a második helyen ért célba. A Nádas-Tótka páros csütörtökön párosban szárnyalt és közvetlenül a döntőbe jutott, a négyessel viszont nem sikerült jól a rajtjuk.

- A rajt nem sikerült igazán jól az előfutamban, megtréfált minket az indító, ezért két-három hajó is elment tőlünk már az elején - avatott be az első 50 méter nehézségeibe Nádas Bence. Ebből is tanultunk, most már legalább tudjuk, hogy a középfutamban és remélhetőleg a döntőben, hogyan kell majd rajtolnunk. Még két jó pályát kell mennünk a négyessel! Nagyon várom a szombati páros döntőt is, van a mezőnyben egy erős spanyol egység, egy szintén remek erőkből álló ausztrál kettős, a házigazda csehek peidg az Eb-hez képest egy erősebb duóval versenyeznek. Kíváncsi vagyok, hogy Plovdiv óta mennyit fejlődtek az európai riválisok. Abban biztos vagyok, hogy a tudásunk legjavát nyújtjuk, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

A DÉMÁSZ Szeged VE versenyzők további vb-programja:

Augusztus 25. (PÉNTEK)

15:35 Suba Róbert KL1 Férfi 200 méter A Döntő
15:40 Varga Katalin KL2 Női 200 méter A Döntő


Augusztus 26. (SZOMBAT)

9:15 Medveczky Erika - K1 Női 500 méter B Döntő
11:23 Birkás Balázs-Balaska Márk (Bp. Honvéd) - K2 Férfi 200 méter A Döntő
11:41 Nádas Bence-Tótka Sándor (UTE) - K2 Férfi 500 méter A Döntő
12:01 Medveczky Erika-Farkasdi Ramóna (Bp. Honvéd) - K2 Női 1000 méter A Döntő
17:01 Nádas Bence-Tótka Sándor (UTE)-Molnár Péter (Bp. Honvéd)-Mozgi Milán (Győr) - K4 Férfi 500 méter középfutam 

Augusztus 27. (VASÁRNAP)

11:47 Takács Tamara (Vasas)- Medveczky Erika-Vad Ninetta (Vasas) -Fazekas Zur Krisztina (Győr) - K4 Női 500 méter A Döntő
11:53 Nádas Bence-Tótka Sándor (UTE)-Molnár Péter (Bp. Honvéd)-Mozgi Milán (Győr) - K4 Férfi 500 méter A Döntő (?)