Medveczky Erika újabb aranyat nyert - három szegedi világbajnoki cím Raciceben

Nagyszerű versenyzéssel aranyérmes lett a Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta alkotta női kajaknégyes a Csehországban rendezett világbajnokságon. A két számban is győztes Medveczky Erika lett a magyar válogatott legeredményesebb versenyzője. A DÉMÁSZ Szeged VE az elmúlt évek legjobb eredményével, három arany- és három ezüstéremmel zárta a vb-t. Medveczky Erika mellett Birkás Balázs is világbajnoki címet szerzett, míg Suba Róbert két, Nádas Bence pedig egy ezüstérmet nyert.

Medveczky Erika újabb aranyat nyert - három szegedi világbajnoki cím Raciceben

Medveczky Erika (DÉMÁSZ Szeged VE) nem egy átlagos világbajnokságon van túl. Szerdán éjszaka annyira rosszul érezte magát, hogy még a vb-indulása is kérdésessé vált. A betegségnek is volt köszönhető, hogy csütörtökön K1 500 méteren nem jutott be az A Döntőbe. Csipes Ferenc tanítványa azonban összeszedte magát, napról napra jobb állapotba került, így két arannyal a zsebében, immáron négyszeres világbajnokként utazhat haza Raciceből.

- Küzdelmes négy napon vagyok túl, olyan érzéseim vannak, mintha egy két hetes világbajnokságon lettem volna - értékelt a K4 500 méter eredményhirdetése után Medveczky Erika. Nagyon sok minden történt az elmúlt napokban, az edzőm Csipes Ferenc meg is jegyezte, hogy az először ráhoztam a frászt, aztán pedig szinte a sírból visszahoztam ezt a világbajnokságot.  A négyessel nagyon nagy csatát vívtunk a vízen,  a lányokkal egy olyat pályát tudtunk menni, mint, amilyet még talán soha. Teljesen kihajtottunk magunkat és kiváló időt is eveztünk. Ennek köszönhetjük a győzelmet és nem annak, hogy a riválisok rossz napot fogtak ki, ez pedig nagyon pozitív. Az egyest nagyon sajnálom, de nagyon boldog vagyok, hogy a másik két számomban világbajnok lettem.