Nádas Bence új hajóban hasít

A Hüvös Viktor vezette férfi kajakos csapat Dunavarsányban folytatja a felkészülést az idei feladatokra. A dél-afrikai edzőtáborból jó formában hazatérő Nádas Bence egyelőre még nem gondol a május 11-én kezdődő rangsorolóra, csak az edzésekre koncentrál. Az NKM Szeged VE kajakosa új hajóban készül a 2019-es szezonra.

Nádas Bence új hajóban hasít

- Szerdán ünnepelted a születésnapodat! Profi kajakosként nagy pezsgőbontásról azért nem nagyon lehetett szó!
- Nem, hiszen az évnek ebben a szakaszában nálunk mindig az edzéseké a főszerep, így volt ez most is, de már megszoktam. Szerdán egyébként négyes edzésünk volt, próbálgatjuk csapaton belül az összeállításokat. Az a cél, hogyha eljön az ideje, akkor mindenre fel legyünk készülve.
- Milyen érzés volt beülni a hajóba?
- Nekem ez volt az első négyes próbám. Folyamatosan egyre jobban és jobban ment az evezés, élveztem a sztrókolást.
- A párosokról beszéltetek már vagy Hüvös Viktor még nem fedte fel a kártyáit?
- A páros egységek összeállítása még egyáltalán nem került szóba, most mindenki a 400 méterre koncentrál. Az a legfontosabb, hogy egyesben jól szerepeljünk. Amikor itt lesz az ideje, akkor majd beszélünk róla.
- Idén is Dél-Afrikában edzőtáborozott a Kicsi Team, milyen érzésekkel jöttél haza?
- Nagyszerűen sikerült az edzőtábor, jól ment az evezés, élveztem minden percét, ugyanakkor már vágytam haza. A Nelo-tól kaptam egy új hajót, amit szerettem volna minél hamarabb kipróbálni. Nem csalódtam benne, jobban tudok a hajó mellett húzni, megtaláltam benne a mozgásomat és nagyon komfortos.
- Mennyire van ott a mindennapjaidban, hogy három hét múlva jön az első verseny?
- Mindig csak a következő feladatra koncentrálok, így most még nem foglalkozom a rangsorolóval. Az biztos, hogy nem csúcsformában érkezünk majd a versenyre, hanem edzésből. A formánkat az első válogatóra időzítjük, akkor kell majd nagyon élesnek lennünk. Arra persze kíváncsiak vagyunk, kinek hogyan megy majd az evezés, a csapaton belül ez egy igazi presztízskérdés.
- A rangsorolót és a válogatókat is Szolnokon rendezik, hiszen a maty-éri pályát felújítják. Láttál friss képeket arról, hogyan néz ki most a pálya?
- Igen és nagyon furcsa volt látni úgy a pályát, hogy nincs benne víz. Nagyon várom, hogy elkészüljön. Kíváncsi vagyok például arra, hogy milyen lesz majd a biciklisáv a túloldalon, illetve, arra, hogy milyen fejlesztésekkel teszik még komfortosabbá a versenyzői területet. Eddig is a szegedi volt a világ legjobb pályája, biztos vagyok benne, hogy a modernizáció után is ott marad a topon.