Nádas Bence világbajnoki bronzérmes egyesben

Megszületett a második szegedi érem a portugáliai gyorsasági és parakenu világbajnokságon. Férfi kajak egyesben Nádas Bence harmadik lett a világklasszisokkal teletűzdelt 500 méteres döntőben.

Nádas Bence világbajnoki bronzérmes egyesben

Hüvös Viktor tanítványa nehéz féléven van túl, az Európa-bajnokságra nem jutott ki, a második válogatón azonban bizonyította, hogy helye van a válogatottban. Nádas Bence az előfutamban és a középfutamban is nyert, így kellő önbizalommal várhatta a K1 Férfi 500 méter döntőjét Montemor-o-Velhóban. Az NKM Szeged VE klasszisa azonban ennek ellenére is óvatos volt a finálé előtt.

- Amit lehetett, azt most kihoztam magamból - mondta Nádas Bence néhány perccel a vb-bronzérem megszerzése után. A döntő előtt nem foglalkoztam a riválisokkal, sőt azzal sem foglalkoztam, hogy ez egy vb-döntő lesz, tét nélkül álltam be a rajtba. Teljesen kikapcsoltam, csak magamra figyeltem, olyan volt az egész futam, mint ha két hosszú fal között eveznék. Senkire és semmire nem figyeltem, csak mentem előre teljes erőbedobással. Amikor beérkeztem a célba, csak akkor néztem ki az edzőmre, Hüvös Viktorra, és vártam, hogy mondjon már valamit, nem is mertem örülni. Aztán ő mutatta, hogy megvan a bronzérem. Elmondhatom magamról, hogy egyesben ott vagyok a világelitben és ez hihetetlen önbizalmat ad nekem a folytatásra.