Nagyszerű élményt nyújtott a nyílt edzés - Kása Ferenc lefutotta a maratont

Nagy sikert aratott a DÉMÁSZ Szeged VE által szervezett 4. Fuss a bajnokokkal. A nyílt edzésen csaknem háromszázan vettek részt!

Nagyszerű élményt nyújtott a nyílt edzés - Kása Ferenc lefutotta a maratont

Szombaton kora délelőtt ködben úszott a Tisza-part, ennek ellenére nagyon sokan gyülekeztek a szegedi vízitelepen. A 2017-ben felnőtt világbajnoki címet szerzett Birkás Balázs mellett a DÉMÁSZ Szeged VE kajakosai, kenusai és evezősei, valamint a klub vezetői, edzői és több szülő is futócipőt húzott.

 


A regisztráció és a közös bemelegítés után a mezőny felsorakozott a rajthoz, a visszaszámlálás pedig akkor indult el, amikor Kása Ferenc feltűnt a „horizonton”. Kacsa bácsi már reggel elkezdte a futást és pontosan 21 km megtétele után ért a vízitelepre, hogy lefussa az eltervezett maraton második felét. A nyílt edzés résztvevői a kenus mesteredzővel együtt vágtak neki a kilométereknek a már visszavonult, háromszoros világbajnok Joób Márton startjelére.

Az indulók közül százkilencen futottak 21 km-t, hárman a teljes maratont teljesítették, a többiek pedig a hét kilométeres penzumot vállalták!

- Ez a futás is azt bizonyította, hogy milyen erős a Szegedi Vízipsport Egyesület – értékelte a nyílt edzést Sík Márton, a klub szakmai vezetője. A sportolóink mellett edzőink is futottak, illetve segédkeztek a háttérmunkában és a zökkenőmentes lebonyolításban. Komoly kihívás volt ez az egyesületünknek, de megálltuk a helyünket. Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek a nyílt edzésre és velünk töltötték a délelőttöt. Ködben kezdtük a futást és végül verőfényes napsütésben érkeztünk vissza a vízitelepre.

A DÉMÁSZ Szeged VE edzői is alaposan kivették a részüket a nyílt edzésből. Kása Ferenc lefutotta a maratont (!!!), Agócs Ágnes, Kása Péter, Csamangó Attila, Boldizsár Gáspár és Sík Márton pedig a félmaratont teljesítette. A többiek a háttérmunkát látták el, Czinege Zsolt, Győrfi Tamás és Molnár Dániel a frissítőpontokon segített, míg Dani Zsolt az időmérő feladatokat látta el. 

- Kása Ferencet külön ki kell emelnünk – folytatta Sík Márton. Kacsa bácsi egy olyan dolgot mutatott be, amire ő és az klub is büszke lehet, 67 évesen futotta le a maratont, nagyszerű példát mutatva mindenkinek. Aki erre képes, az az élet más területein is képes nagy feladatokat végre hajtani. Egyesületünk ezt a sportemberi teljesítményt egy új futócipővel honorálta. Bízunk benne, hogy a következő években nagyon sok kilométert tud majd „beletenni”. 

Kása Ferenc motiválta a fiatalokat is. Dacolva az edzői instrukciókkal két kajakos versenyző,  Pap Máté és Sipos Dávid is lefutotta a 42 km-t. Sík Márton még egy indulóra külön kitért.

- Minden egyes futónak meg van a saját története és ez igaz a klub egykori versenyzőjére, Csonka Gáborra. A Szeged VE  elnökségi tagja élete első félmaratoniját teljesítette szombaton. A célba érkezése után pedig csak annyit mondott a motivációjáról: „A családomért futottam!”. Gábornak és a többi futónak is gratulálok!