Seprenyi Sára: ezüstös kezdés downriverben

Megszerezte idei első érmét Seprenyi Sára, az NKM Szeged VE szlalom kajakosa. A magyar válogatott versenyző a Szkopjéban rendezett ECA Vadvízi Sprint Európa Kupán végzett a második helyen a női kajakosok downriver számában. Seprenyi Sára a macedón fővárosban egy másik versenyen is elindult, szlalomban negyedik lett.

Seprenyi Sára: ezüstös kezdés downriverben

Seprenyi Sára nem sok időt töltött el 2018-ban Magyarországon, hiszen szinte csak és kizárólag külföldön tud készülni a szezon feladataira. Az NKM Szeged VE kajakosa ezen a hétvégén két szkopjei versenyen tesztelhette, hol áll a felkészülésben. Sára downriverben felállhatott a dobogóra! A szegedi szlalomos az első futamban az ötödik időt érte el, a másodikban viszont még gyorsabb volt, csaknem hat másodpercet javított, így második lett.- Nagyon hosszú volt a szombati napom, hiszen két kategóriában is versenyeztem – mesélt a szkopjei élményeiről Seprenyi Sára. Downriver hajóban idén még nem ültem, ráadásul szinte az utolsó pillanatban, a rajt előtt kaptam meg, így az első futam gyakorlatilag az ismerkedéssel telt. A másodikban már sokkal gyorsabb voltam, ennek köszönhetően meg lett az ezüstérem.
Az NKM Szeged VE versenyzője az 50. Ilidenski Kajak Slalom Ikas 2018 elnevezésű viadalon is rajthoz állt Szkopjében, a sikeres szombati előfutam után vasárnap már a középfutamban kajakozhatott, ahonnan egy szinte tökéletes pályát evezve bejutott a döntőbe. Seprenyi Sára a fináléban végül a negyedik helyen végzett.

Forrás:

Panevski Sports Photography Facebook