Suba Róbert világbajnoki ezüstérmes kenuban

Nagyszerűen kezdődött a DÉMÁSZ Szeged VE számára a csehországi Raciceben zajló parakenu és síkvízi kajak-kenu világbajnokság, az első napon Suba Róbert ezüstérmet szerzett a VL1 kategóriában. Győrfi Tamás és Csamangó Attila tanítványát csak egy brazil versenyző tudta megelőzni a döntőben. Suba Róbert a magyar küldöttség első érmét szerezte a vb-n.

Suba Róbert világbajnoki ezüstérmes kenuban

- Robi nagyszerű teljesítményt nyújtott – értékelt Csamangó Attila. A rajtja jól sikerült a döntőben, szépen kenuzott, de ma ezt a brazil fiút nem lehetett megverni. Elsősorban a kajakra készültünk, ezért kellemes meglepetés, hogy kenuban is odaért a dobogóra. A döntőben elért időeredménye is kiemelkedő.

Suba Róbert kajakban is vízre szállt szerdán, a KL1 kategóriában előfutam-győztes lett, így ebben a számban is bejutott a döntőbe. Klubtársa Varga Katalin is remekelt. Bemelegítésként a negyedik helyen ért célba a KL2 kategória előfutamában, majd szűk két órával később már egy nagyszerű középfutam sikert ünnepelhetett, amivel könnyedén váltotta meg jegyét a pénteki fináléra.