Tét nélkül - kezdődik a kajak-kenu szezon

Több hónapos felkészülés után a hétvégén ismét éles helyzetben tehetik vízre a hajóikat a legjobb hazai kajakosok és kenusok. A szolnoki rangsoroló a szezon első első és egyben utolsó olyan versenye, amelynek nincs tétje. Az NKM Szeged VE kajakosai közül a vb-bronzérmes Kuli István és a világbajnok Nádas Bence is bizakodva várja a tájékoztatót.

Tét nélkül - kezdődik a kajak-kenu szezon

Nádas Bence: Hétfőn és kedden is irgalmatlanul nehéz edzésünk volt és erre még rátett egy lapáttal a pocsék időjárás. Csütörtökön is lesz még két kemény edzésünk és majd csak pénteken utazunk el Szolnokra. A formát az első válogatóra időzítjük, de így is jó lesz újra élesben evezni, egy picit felfrissítjük a versenyemlékeket. Hogyan időzítsük a bemelegítést vagy hogyan reagál a rajtgép, milyen a ritmusa egy verseny hétvégnek. Egyesben az új hajómmal indulok a rangsorolón, párosban pedig ismét összeülünk Tótka Sándorral. Most mindenki az egyesre fókuszál, ott kell nagyon gyorsnak lenni. A párost nem is gyakoroltuk. Sanyival viszont 2017-ben együtt versenyeztünk, tavaly az országos bajnokságon pedig első összeülésre jól eveztünk. Hüvös Viktor ezért is döntött úgy, hogy a hétvégén együtt induljunk.

Kuli István: Munkából megyünk neki ennek a rangsorolónak, egy edzésnek fogjuk fel. Jól lesz újra versenyezni, ugyanakkor mindenki tisztában van vele, hogy ez csak egy tájékoztató. A dél-afrikai edzőtábor és a hazai edzések is jól sikerültek, ezért optimisták lehetünk. A tavalyi szezon eredményei és az elmúlt hónapokban elvégzett munka alapján bízunk benne, hogy a mi csapatunk tagjaiból áll majd össze a legjobb férfi négyes.