U16-os csapatot indít az NKM Szeged VE a kajakpóló ob-n

Decemberben két világklasszis segítségével két feltörekvő szakág mutatkozott be Szegeden. Storcz Botond olimpiai bajnok a szlalom kajak-kenut, Kiss Miklós világliga-válogatott kajakpólós pedig a kajakozást és a vízilabdát ötvöző sportot népszerűsítette az MKKSZ és az NKM Szeged VE közös medencés roadshow-ján.

U16-os csapatot indít az NKM Szeged VE a kajakpóló ob-n

Az NKM Szeged Vízisport Egyesület egy újabb területen próbálja ki magát 2019-ben, hiszen a klub eltökélt célja, hogy a nyári kajakpóló országos bajnokságon elindítson egy U16-os csapatot. Sík Márton szakmai vezető szerint ez a két szakág a jövőben jól kiegészítheti a versenysportot.

- Nekünk még szinte teljesen újak ezek a szakágak, nagy a lemaradásunk, de szeretnénk magunkat kipróbálni – összegzett Sík Márton. A kajak-kenu sportág nem csak nálunk, hanem a világon szinte mindenhol nagyon dinamikusan fejlődik. Klubunk pedig fontosnak tartja, hogy sportági szinten is kivegye a részét a feladatokból. Az utóbbi években csatlakoztunk az MKKSZ által szervezett Vízivándor Programhoz, egyre több energiát fektetünk a szabadidős szakágunk fejlesztésébe és most itt az újabb lehetőség. Fontos azonban hangsúlyoznom, hogy az NKM Szeged VE tehetségei 14 éves kor alatt csak és kizárólag versenysportban szerepelhetnek.


Az NKM Szeged VE a kajakpólóhoz kapott külső segítséget is, hiszen a roadshow-ra eljött Tímár István, az oroszlányi Vidra SE vezetőedzője, aki hasznos tanácsokkal látta el a fiatalokat. Hazánk legmagasabban jegyzett játékosa, Kiss Miklós (Nagymaros Pirates), valamint több klubtársa pedig ízelítőt adott abból, hogyan is kell játszani ezt nagyon látványos sportot.

- A Nagymaros Pirates nem csak a roadshow-n segített, hanem a csapatuk tagja, Madár Valentina lesz az U16-os együttesünk felkészítője  – folytatta az NKM Szeged VE szakmai vezetője. Nem titkolt célunk az sem, hogy a következő hetekben és hónapokban egykori vízilabdázókat csábítsunk vissza a medencéhez. A kajak-kenu szlalomban Seprenyi Sára révén már most is képviseltetjük magunkat a nemzetközi mezőnyben, a jövőben azonban a szakág alapjait megpróbáljuk majd beilleszteni a síkvízi felkészülésbe. 8-9 éves gyerekeknek kifejezetten hasznos lehet 10-15 perc ügyességi feladat. A kajak-kenu szlalom még szintén gyerekcipőben jár Magyarországon, de amennyiben a két tervezett pálya megépül, akkor az komoly lehetőség lesz a szakágnak.