Újra Racicere figyel a kajak-kenu világ – kilenc szegedi az ORV-n

A DÉMÁSZ Szeged VE fiatal tehetségei közül kilencen kvalifikálták magukat a pénteken kezdődő Olimpiai Reménységek Versenyére. Molnár Csenge hat számban indul az ORV-n, Zombori Dominik és Kocsis Ádám öt-öt számban áll rajthoz, a 13-szoros győztes Nagy Bianka pedig három versenyszámban szállhat vízre Raciceben.

Újra Racicere figyel a kajak-kenu világ – kilenc szegedi az ORV-n

Alig néhány héttel a csehországi kajak-kenu világbajnokság után most a legtehetségesebb ifjú kajakosok és kenusok versenyeznek a racicei pályán. Az ORV-re egy csaknem százfős magyar válogatott utazott el, a csapatban kilenc DÉMÁSZ Szeged VE versenyző szerepelhet majd. Az EYOF-győztes Molnár Csenge indulhat a legtöbb számban, összesen hatban. Kása Péter tanítványa eddig öt ORV-aranyat szerzett, ez a szám most tovább nőhet.

 

 

Csapattársa, Nagy Bianka már tizenhárom alkalommal győzött az Olimpiai Reménységek Versenyén, a 17 esztendős kenus Raciceben három egyes számban állhat rajthoz.

Sokszor lesz jelenése a pályán Zombori Dominiknek és Kocsis Ádámnak, Boldizsár Gáspár tanítványai összesen öt számban indulnak. 

Csorba Zsófiának ez lesz a második ORV-je, hiszen tavaly Szegeden már bemutatkozhatott a nemzetközi mezőnyben. A 14 és fél esztendős tehetség három egyes számban kenuzhat Csehországban. Csanki Márk és Papp László is 2003-as születésű versenyzőként jutott ki a megmérettetésre. Mindketten újoncok! A két fiatal az egyik C4 Férfi 500 méteres magyar egység (2000-2002-es korosztály) tagja lesz Raciceben. Szabó Tétény és Paragi Bence is most mutatkozik be a nemzetközi mezőnyben. A DÉMÁSZ Szeged VE kenusai egy számban állnak rajthoz a racicei ORV-n. A 2001-es korosztályban C2 Férfi 1000 méteren indulnak.