Ünnepelt az NKM Szeged VE család

Két órás ünnepséggel zárta le a 2018-as évet az NKM Szeged Vízisport Egyesülete a szegedi Novotel Hotelben. A klub díjazta a legeredményesebb versenyzőit, valamint az edzőket, illetve búcsúajándékkal kedveskedett az elnöki posztról 13 év után leköszönő Dervarics Attilának.

Ünnepelt az NKM Szeged VE család

Büszke lehet a kajakosaira, a kenusaira és az evezőseire az NKM Szeged VE, hiszen a klub legjobbjai mindhárom szakágban kiválóan szerepeltek az idén. Ezt bizonyítja a 145 bajnoki érem, a 62 magyar bajnoki cím, valamint a nemzetközi versenyeken elért eredménysor: a 3 világbajnoki cím, a 6 vb-érem, a 4 Európa-bajnoki érem és a 3 ifjúsági vb-érem.

A gála egyik legmeghatóbb pillanata az volt, amikor Szentkereszty Ákos elnök és Petrovics Kálmán klubigazgató megköszönte Dervarics Attila példamutató és rendkívül sikeres munkáját. Az egyesület júliusban leköszönő korábbi vezetője egy minikajakot kapott ajándékba.
- Nem is számítottam rá, hogy ilyen meglepetésben lesz részemmondta meghatódva Dervarics Attila. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ez a család befogadott, az egyesület fontos része lett az életemnek. Köszönöm szépen ezt a nagyszerű ajándékot. Az unokáim biztos nagyon örülnek majd ennek a kajaknak, bár gyanítom, hogy a hajóparkot majd bővítenem kell.

Az egyesület a hagyományokhoz híven díjazta a szezon legjobbjait, valamint a magyar bajnoki címet szerző versenyzőket. Névadónk, az NKM különdíjat ajánlott fel három ifjúsági kenusnak, Molnár Csengének, Nagy Biankának és Kocsis Ádámnak, valamint két válogatott parakenusnak, Varga Katalinnak és Suba Róbertnek. Az NKM Szeged VE hat utánpótlás versenyzőnek adott különdíjat, a fiatalok közül Bakos Nóra, Csomor Balázs, Dobronoky Zalán, Gál Ádám, Kelemen Blanka és Zs. Somló Dániel vehetett át elismerést.