Visszatérés a Maty-érre - Kárász Anna már 2018-ra készül

Kárász Anna számára nem a versenyzésről szólt az idei nyár, hiszen sorozatos sérülései miatt csak az első válogatón indult, a másodikon már nem állt rajthoz. A kétszeres felnőtt világbajnok kajakossal először fordult elő, hogy nem jutott ki egyetlen világversenyre sem. Simon Miklós és Kovács László tanítványa hétfőn visszatért Szegedre és gyakorlatilag megkezdte a felkészülést a 2018-as idényre.

Visszatérés a Maty-érre - Kárász Anna már 2018-ra készül


- Mivel töltötted az elmúlt heteket?
- Pihenéssel és mozgással. Egyedül készültem, de minden napra jutott valamilyen edzés. Nagyon sokat úsztam, régen nem szerettem, de az utóbbi időben megkedveltem ezt a sportot. Emellett rendszeresen jártam gyógytornára, illetve konditerembe, ahol speciális munkát végeztem.
- A második válogatón azért nem álltál rajthoz, mert a sérüléseid miatt nem voltál megfelelő állapotban. Sikerült közelebb jutni a megoldáshoz?
- A fokozatosság elvét betartva kezdtem el újra a munkát, így most jobban érzem magam. A már megkezdett úton megyünk tovább, bízom benne, hogy nem lesz gond és a testem bírja majd a gyűrődést.


- Edződdel, Simon Miklóssal megbeszéltétek, hogyan tovább?
- Átbeszéltük a következő időszakot, de most egyelőre csak októberig látunk előre.  Az biztos, hogy a következő két hétben Szegeden leszek a Maty-éren, ahol újra hajóba ülhetek. Nagyon hiányzott már a víz és az evezés. Ez tulajdonképpen már az alapozásom kezdete, hiszen komoly a lemaradásom a hazai riválisokhoz képest. Az a cél, hogy a következő hetekben elérjem azt a szintet, ahonnan a többiek majd elkezdik a munkát a nyári pihenőjük után.
- Mi ad erőt a nehéz pillanatokban?
- Az elmúlt időszak valóban nem volt könnyű számomra. Az sokat segít, hogy napról napra látom a fejlődést és azt érzem, hogy szépen lassan lépek előre. Bízom benne, hogy hamarosan utolérem magam. Nagyon sok munka vár rám, de nem félek a feladattól, hiszen a céljaim nem változtak, jövőre már ismét a legjobbak között szeretnék versenyezni.