Zombori Dominik motiváltan várja a szezont

Az NKM Szeged VE ifjúsági világbajnoki ezüstérmes kenusa, Zombori Dominik 2019-ben korosztályt váltott. A néhány nap múlva a 19. születésnapját ünneplő teheteség idén már a felnőttek között bizonyítana.

Zombori Dominik motiváltan várja a szezont

- Milyen viszonyban vagy a téli munkával?
- Egyértelműen a víziedzéseket kedvelem jobban, de a téli munkában is megtalálom azokat a részeket, amelyeket szeretek és élvezek. Legyen az egy kondi vagy egy ergo, egyedül a futás az, amit annyira nem szeretek. Ugyanakkor tudom, hogy ez is mennyire nagyon fontos része a felkészülésünknek. Az alapozó munka utolsó részében vagyunk, nem kell már sokat várnunk és elkezdhetjük gyűjteni a kilométereket.
- A Maty-éri pálya felújítása némi fejtörést okoz az edzőknek, hiszen nyárig edzeni sem lehet ott. Ti kitaláltátok már, hogy hol kenuztok?
- Az elsőszámú opció a Tisza, az alapozó munkát itt is el tudjuk végezni. Hamarosan össze áll majd a teljes programunk.
- 2018-ban egy betegség miatt fontos hónapok estek ki a pályafutásodból, így lemaradtál az Európa-bajnokságról és a vb-n sem tudtál indulni egyesben. Az ifjúsági magyar bajnokságon viszont taroltál, így legalább pozitív élménnyel válthattál korosztályt. Milyen terveid vannak 2019-re? A szakemberek szerint akár a felnőtt mezőny idei meglepetésembere is lehetsz.
- Az ifi után mindig nagy ugrás jön, hiszen az U23-ban a sokkal idősebbek között kell helytállni, nem is beszélve a felnőttekről. A télen erősödtem, keményen dolgoztam Boldizsár Gáspár irányításával és úgy tűnik sokat léptem előre. A legfontosabb kérdések azonban a vízen dőlnek el, ott kell majd jól szerepelni. Nagyon motiváltnak érzem magam, 2019-ben már a felnőtt mezőnyben szeretnék bizonyítani. Abban bízom, hogy nyáron néhány napra majd csatlakozhatunk a felnőtt válogatotthoz, ami egy remek tapasztalatszerzési lehetőség lenne, illetve azt is lemérhetjük majd, hol tartunk a "nagyokhoz" képest.